Уич (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Уич (тв сериал))
Уич
W.I.T.C.H.
Жанрфентъзи, приключенски
Създател(и)Гари Томлин
Елизабета Гнон
Начална мелодияИнтернационална:
„W.I.T.C.H.“ от Сабрина Салерно
САЩ:
„We Are W.I.T.C.H“ от Мариън Рейвън
Страна Франция
 САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони2
Епизоди52
Продукция
Изпълнителен продуцентГрег Уизман
Жаклин Тордман
Продуцент(и)SIP Animation
France Television
Jetix International
The Walt Disney Company
Super RTL
Времетраене22 минути
ДистрибуцияBuena Vista International Television
Разпространение
ТВ каналABC Family
France 3
Jetix
КартинаSD 4:3
ЗвукСтерео
Излъчване18 декември 2004 г. – 23 декември 2006 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Уич“ (на английски: W.I.T.C.H.) e европейски анимационен сериал, който дебютира на 18 декември 2004 г. и завършва на 23 декември 2006 г. Излъчени са 2 успешни сезона. Той е базиран на едноименният италиански комикс.

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди Начало на сезона Край на сезона
1 26 18 декември 2004 17 август 2005
2 26 5 юни 2006 23 декември 2006

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Уил Вандъм – лидер на групата. Нейната и сила е Сърцето на Кандракар, а във 2 сезон Квинтесенцията. Учи в един клас с Корнелия. Майка ѝ е влюбена в учителя и по история Дийн Колинс, когото не приема за свой баща. Озвучава се от Кели Стейбълс. На български в дублажа на bTV се озвучава от Елисавета Господинова, а в този на Медиа Линк за Jetix oт Албена Ставрева.
  • Ирма Леър – нейната сила е водата. Учи в един клас с Тарани и Хей Лин. Има по-малък брат на име Кристофър. Озвучава се от Кенди Майло. На български в дублажа на bTV се озвучава от Албена Ставрева, а в този на Медиа Линк за Jetix oт Елисавета Господинова.
  • Тарани Кук – нейната сила е огънят. Учи в един клас с Ирма и Хей Лин. Има по-голям брат на име Питър, който излиза с Корнелия. Озвучава се от Кали Трой. На български се озвучава от Елисавета Господинова и двата дублажа.
  • Корнелия Хейл – нейната сила е земята. Учи в един клас с Уил. Има по-малка сестра на име Лилиян. Озвучава се от Кристъл Калил. На български се озвучава от Албена Ставрева и двата дублажа.
  • Хей Лин – нейната сила е въздухът. Учи в един клас с Ирма и Тарани. Тя е внучка на една от старите пазителки Ян Лин, която също владее въздуха. Озвучава се от Лиза дел Мундо. На български се озвучава от Албена Ставрева и двата дублажа.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва да се излъчва през 2005 г. по Jetix от 18:00 часа. В началото на 2006 г. се излъчва по bTV като част от блока Jetix под името „Уич: Пазителките на Вселената“ всеки делник от 6:40 часа, но през есента е преместен в 15:30 часа с дублаж на български. През 2007 г. се излъчва втори сезон сезон отново в делничните дни, но след това е преместен в събота и неделя сутринта. След това излъчването отново продължава по Jetix, но вече с български дублаж. През 2009 г. е излъчен за последно по Нова телевизия.

В дублажа на bTV ролите се озвучават от Елисавета Господинова, Албена Ставрева, Живко Джуранов и Цанко Тасев. Дублажният състав по Jetix е същият, като в първи сезон Тасев е заменен със Живко Джуранов, а във втори от Мартин Герасков, който също така поема ролята на Кейлъб от Джуранов. Дублажът е на студио Медиа Линк.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]