Фючър ъф дъ Лефт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Фючър ъф дъ Лефт“
Future of the Left
Информация
ОтУелс
СъздаванеКардиф, Уелс
Стилалтернативен рок, нойз рок, пост хардкор
Активностот 2005 г.
Музикален издателToo Pure, 4AD, Xtra Mile Recordings, Prescriptions
Свързани изпълнителиMclusky, Jarcrew, Kong, Truckers of Husk, Million Dead, Strange News From Another Star
Уебсайтfutureoftheleft.net
ЧленовеАнди „Фалко“ Фалкус
Джак Егълстън
Джими Уоткинс
Джулия Ружичка
Бивши членовеХайуел
„Фючър ъф дъ Лефт“
Future of the Left
в Общомедия

„Фючър ъф дъ Лефт“ (на английски: Future of the Left) е алтернативна рок група, произлизаща от уелския град Кардиф.

История[редактиране | редактиране на кода]

Сформирана е в средата на 2005 г., след като Маклъски и Джаркрю се разпадат 2 месеца след началото на годината. Новата група се оглавява от певеца-китарист Енди Фалкъс – Фалко и барабаниста Джак Игълстоун – и двамата идващи от Маклъски, и певеца-бас китарист Келсън Матиас и бас китариста Хайуел Еванс, от Джаркрю. Еванс скоропостижно съставя нова мат рок група, Тръкърс Ъф Хъск.

Първи прояви[редактиране | редактиране на кода]

Първите прояви са направени в тайна уговорка, забулваща името им в псевдоними като Герила Прес и Дед Реднек. Така се цели избягването на големи тълпи, привлечени от феновете на Маклъски и Джаркрю. Първото им представление е в Клуб Айфор Бак, намиращ се в Кардиф, на 2 юли 2006 г. Тогавашното им име е „Мукс Ъф Пасим“. Първото официално хедлайнерско шоу (както и първото, в което използват сегашното си име) е на Кемдън Барфлай, в което залата е пълна; това се случва на 1 септември 2006 г.

В края на 2006 г. триото подписва с Ту Пюр, които по-рано също издават Маклъски. Ту Пюр се закриват и групата преминава във Фор Ей Ди.

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Първият сингъл на групата е двойната песен, „А“-страната Fingers Become Thumbs/The Lord Hates A Coward (и „Б“-страна The Fibre Provider) на 7-инчова винилова плоча. Излизат на 29 януари 2007 г. в ограничен тираж. Вестникът A Too Pure, издаден през март, оповестява, че групата ще прави концерт със завършващия сет adeadenemyalwayssmellsgood..., който ще получи половината от 7-инчова плоча, а другата половина е дадена на Уинбейго Дийл от Фиърс Панда -Рекърдс на 10 май. Фалко казват, че това ще стане „само през трупа му“. Песента е издадена като 7-инчов сингъл на 4 юни 2007 г. Тя, обаче, не бива разделяна с никой друг; „Б“-страната е сесийно парче на Би Би Си Радио Уелс, наречено March Of The Coupon Saints. На 10 септември групата издава сингъла Small Bones Small Bodies, който заема 7-инчов винил. (като The Big Wide O и I Need To Know How To Kill A Cat са „Б“-страни).

Дебютният албум[редактиране | редактиране на кода]

Дебютният албум се казва Curses и излиза на 24 септември 2007 г. в Обединеното кралство и на 1 октомври в Япония. За голяма изненада на някои фенове на Джаркрю и Маклъски, групата прави крачки към песни със синтезатор (Роланд Джуно-60), изоставяйки китарата на Фалко. Като цяло отзивите на почитателите и критиката са положителни.

Travels With Myself and Another[редактиране | редактиране на кода]

Фалкъс разкрива в началото на 2008 г. в онлайн блог пост, че работата по втория албум е започнала. Новият материал започва да се просмуква в концертните изпълнения на групата, включително няколко песни, в които има по-решителна употреба на синтезатора на Фалкъс. Групата привлича вниманието на Ню Мюзик Експрес и е поканена да свири на турнето по наградите на Ен Ем Ий, подкрепяйки Лес Сави Ваф в Лондон Астория.

На 8 април 2008 г. четвъртият сингъл Manchasm бива издаден. (С „Б“-страни песента от албума Suddenly It's A Folk Song и Sum Of All Parts.) Те получават препоръка за сингъл на седмицата от Ен Ем Ий. Групата прави обстойно турне през 2008 г., като сетовете понякога включват кавър-версии на песни на Маклъски. Те участват във фестивалите на Рединг и Лийдс, изпълнявайки на сцените на Ен Ем Ий и Би Би Си Радио 1 на 22 август, петък, и на 23 август, събота. Те по-късно правят турне в Щатите заедно с Against Me! и Дет Лио и Фармасистс до края на октомври 2008 г.

На 21 ноември 2008 г. групата отменя останалата част от британското, китайско и австралийско турне, за да се концентрират върху записването на нов албум. В изявление те казват:

Ние не успяхме да напишем втората плоча, и нуждата от това става все повече и повече ясна. Искаме да я направим преди лятото, за да можем следващата година да я пускаме на хората. Изваждането на представления и на всичко, което вече сме се съгласили да правим, стои против всичко, което има смисъл за бандата, и се извиняваме на всеки човек, който си е купил билет или е бил решил да дойде насам. Ще се върнем през следващата година тогава, когато можем, и обещаваме, че ще направим чакането да си заслужава.

Те издават втория си албум Travels with Myself на 22 юни 2009 г. Албумът изтича месец по-рано в Интернет и певецът Фалкъс споменава разярението си в поредица от блогове. Въпреки това, албумът получава критическа похвала, изразяваща се с 9/10 от Драунд Ин Саунд и 8/10 от Пичфорк Медия.

Промяна в персонала[редактиране | редактиране на кода]

На 7 май 2010 г. Келсън Матиас обявява своето напускане на бандата, което оповестява в блог на профила в Майспейс.

В същия ден, в друг блог, Енди Фалкъс обявява, че Стивън Ходсън (бас китаристът на Оушънсайз и Конг) ще дойде като заместник на бас китарата за бъдещите им представления. Освен това, става ясно, че групата ще има „четвърти член, който скоро ще бъде разкрит, и чиято главна роля в групата ще бъде да свири на китара и да се държи като шибан маниак.“ Групата прави летни концерти в Обединеното кралство и работят по нов материал за третия албум, като някои от тях са изсвирени на тези изяви.

Джулия Рузицка, бивш член и съосновател на Милион Дед, прави концертния си дебют с групата на 17 септември, и в блога на Майспейс на Фючър Ъф Дъ Лефт е потвърдено, че Рузицка ще има постоянна роля.

На 6 ноември 2010 г. Фалко потвърждава, по новините от туитърския профил на групата, че са в студиото и записват нови песни. През януари 2011 г., в интервю за undercover.fm Фалко обявява, че новият албум ще бъде пуснат през септември.

The Plot Against Common Sense[редактиране | редактиране на кода]

През ноември 2011 г. групата издава съдържащия шест парчета ий-пи Polymers Are Forever. Фалко обявява в своя блог, че новият албум е завършен, носи името The Plot Against Common Sense, и се състои от петнадесет песни.

Албумът е издаден на 11 юни 2012 г. и е предшестван от сингъла Sheena is a T-Shirt Salesman на 12 март. Видеоклипове за I Am The Least Of Your Problems и Failed Olympic Bid също са издадени. През ноември групата издава ий-пи от демо версии, генерирани от сесиите по албума, с името Man Vs Melody

How To Stop Your Brain In An Accident[редактиране | редактиране на кода]

През май 2013 г. е обявено, че Фючър Ъф Дъ Лефт ще потърси обществено финансиране за следващия си албум, чрез уебсайта Pledge. Фондонабирателната цел на албума е постигната само след няколко часа.

Групата награждава благотворителните лица с четиричастен ий-пи, озаглавен Love Songs For Our Husbands. Той е издаден на 1 юли, чрез техния собствен, нов лейбъл, Прескрипшънс Мюзик. Пълната версия на новия албум, носещ името How To Stop Your Brain In An Accident, се появява в стрийминг вариант на 21 октомври, а на пазара излиза физическия формат на 28 октомври. Освен това, сесийно ий-пи за албума също е обявено, носещо името Human Death.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Future of the Left в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​