Хайди Клум

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Хайди Клум
Heidi Klum
германски модел
През април 2019 г.
През април 2019 г.

Родена
1 юни 1973 г. (50 г.)
Активен периодот 2001 г.
Семейство
СъпругТом Каулиц (3 август 2019)[1]
Сийл (май 2005 – 14 октомври 2014)
ПартньорФлавио Бриаторе (2003 – 2004)
Деца4

Уебсайтwww.heidiklum.de
Хайди Клум в Общомедия

Хайди Клум (на немски: Heidi Klum) е германска манекенка, продуцентка, телевизионна водеща и актриса. Тя е сред ангелите на Victoria's secret.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 1 юни 1973 г. в Бергиш Гладбах, Германия. Баща ѝ Гюнтер е изпълнителен директор на козметична компания, а майка ѝ Ерна е фризьорка. След като завършва училище, отказва да учи моден дизайн и решава да започне кариера на манекенка.

През 1993 г. Хайди Клум прекосява океана, за да работи в Маями. Малко по-късно се премества в Ню Йорк. От октомври 1993 г. живее в Манхатън. През 1996 г. регистрира марката Heidi Klum GmbH. През 1997 г. за първи път се изявява на подиума на Victoria's Secret Fashion Show и сключва договор със световноизвестните производители на бельо. През 1998 г. става първото германско момиче, което се появява (при това по бански) на корицата на Sports Illustrated Swimsuit Issue. Хайди Клум е партньор с германската компания LR, в сътрудничество с която създава серия от козметични продукти с високо качество.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

През 1997 г. се омъжва за фризьора Рик Пипино, но пет години по-късно се развеждат. След това има връзка с боса на „Рено“ Флавио Бриаторе. Двамата се разделят, когато тя е бременна в шестия месец. През май 2004 г. се ражда дъщеря ѝ Лени.

През май 2005 г. тя се омъжва за поппевеца Сийл. От брака си имат три деца. Две момчета – Хенри Гюнтер и Джоан Райли и едно момиче, Лу Сулола, родено на 9 октомври 2009 г. На 21 ноември 2009 г. тя официално приема фамилията на съпруга си Сийл и се казва Хайди Самуел. В началото на 2012 г. двамата се разделят.

Хайди Клум се изявява и като актриса – участва в сериала „Шеметен град“ по ABC, играе епизодична роля в „Сексът и градът“, както и в комедията „Фризьори“. Известна е и като телевизионна водеща. Води реалити шоуто „Топ дизайнер“ („Project Runway“), което се излъчва в България и „Следващият топ модел на Германия“, което продуцират заедно с Тайра Бенкс.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за