Хора (Warcraft)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Хора (World of Warcraft))
Вижте пояснителната страница за други значения на Хора.

Хората от Стормуинд (на английски: Stormwind) са една от расите населяващи фантастичния свят на играта World of Warcraft. Те са издръжлив народ, преживял инвазията на дивите орки през Първата война. По време на Втората война армиите на Стормуинд влизат в Съюза, за да възвърнат родните си земи в Азерот (Azeroth). След успеха на Втората война Стормуинд бива построен отново и човешката цивилизация процъфтява по южните земи.

При инвазията на Горящия легион, който оставя северното кралство Лордеарон (Lordaeron) в развалини, Стормуинд е последният бастион на човешката цивилизация. Следвайки героичния пример на сър Лотар и крал Лейн, защитниците на Стормуинд са считани за едни от най-свирепите войни в земите. Те стоят твърдо зад решението си да запазят честта и силата на човечеството в един потъващ в тъмнина свят.

Класовете между които може да се избира са: Воин (Warrior), Паладин (Paladin), Маг (Mage), Вещер (Warlock), Свещеник (Priest), Крадец(Rogue), Мъртвешки Рицар (Death Knight).

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Последните изследвания показват, че хората са потoмци на варварите Vrykul, полу гиганти войни, които живеят в Northrend. Ранните хора са били разпръснати на множество малки племена в продължение на хилядолетия, докато надигащата се сила на тролската империя не ги принуждава към стратегическо обединение. Така се образува нацията Arathor със столица Сторм. След няколко века мир, обаче кралствата образуващи Arathor са разеделени: Gilneas на запад, Alterac, Dalaran и Lorderon на северозапад, Kul Tiras на югозапад и Stormwind далаче на юг. Strom се преименува на Stromgarde и остава значително силно кралство.