Шаблон:IP на МОН

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Внимание:

Този IP адрес, (IP адресът се появява тук), е на МОН регистриран като част от Националната образователна мрежа за училищата в Република България EDU-BG и вероятно се използва от множество потребители. Ако дадената организация използва прокси сървър, този IP адрес може да представлява множество потребители на множество отделни компютри.

Поради тази причина, съобщение предназначено за определен човек може да бъде получено от друг. По подобен начин невинен потребител може да бъде блокиран заради вандализъм, извършен от друг. Ако редактирате Уикипедия от този адрес и се дразните от неуместни съобщения, можете да станете регистриран потребител. Понякога е възможно временно да не можете да се регистрирате поради мерки за борбата с вандализма. В такъв случай следва да се свържете с някой администратор.


Трябва да се внимава при блокирането или възвръщането на приноси от този IP адрес без проверка. Ако е необходимо блокиране, възможен вариант е да се ограничи само редактирането, но не и създаването на сметки от този адрес.

Забележка: В случай на упорит и последователен вандализъм от този адрес, анонимното редактиране от този адрес може да бъде блокирано в срок до една година.


Употреба[редактиране на кода]

Този шаблон е създаден по модел на en:Template:SharedIPEDU (версия 196732369) в Уикипедия на английски език. Следва да се слага в началото на потребителските страници и беседи на анонимни потребители, чиито IP адреси са регистрирани като част от мрежата EDU-BG (National Educational Network for Schools in Republic of Bulgaria). (Проверката става чрез търсенe в базата на http://www.ripe.net/)

Този шаблон добавя потребителските беседи, на които е поставен, в Категория:IP адреси на МОН.