33 ОУ „Санкт Петербург“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
33 ОУ „Санкт Петербург“
Информация
Седалище София, България
Основаване 1977 г.
Вид основно училище

МОМН
Навигация
Адрес улица 308
Сайт http://www.33ou-lulin.org/

33 ОУ „Санкт Петербург“ е основно училище в София, България.

Наименувано е на град Санкт Петербург - втория по големина в Русия. Разположено е на улица 308 в ж.к. „Люлин-3“, непосредствено до 33 езикова гимназия „Света София“. В него се обучават над 750 деца от предучилищни подготвителни групи до 8-ми клас включително.

Училището разполага с 2 физкултурни салона, зала за репетиции на хореографските групи, танцова зала, три специализирани кабинета по информационни технологии, библиотека и видео-зала, столова за учениците от 1 до 3 клас, плувен басейн и много извънкласни дейности и модули. Училището разполага също така и с логопедичен кабинет.[1]

След 5 клас учениците могат да изберат в паралелка с каква насоченост да продължат - с български език, с хореография, с математика и със СИП „Математика“. Първолаците също могат да избират между тези предмети.

Училището е разделено на две сгради. Едната е по-малка и е за ученици от предучилищна възраст до 4 клас, а в другата се помещава 33 езикова гимназия „Света София“ и е за ученици от 5 до 8 клас. Двете сгради се ремонтират ежегодно и се поддържат в добро състояние. Дворовете са няколко и са широки, с много пространство за игра и спорт. В двора на по-малката сграда има повече катерушки и принадлежности за игра.

Източници[редактиране | edit source]

  1. За училището