Bring Your Daughter ... to the Slaughter

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Bring Your Daughter... to the Slaughter
Сингъл на Iron Maiden
Издаден24 декември 1990
Записанлятото на 1990
Стилхевиметъл
Музикален издателEMI
АвторБрус Дикинсън
Хронология на синглите на Iron Maiden
Holy Smoke“ (1990) Bring Your Daughter... to the Slaughter“ (1990) Be Quick or Be Dead“ (1992)
Най-висока позиция
1 място във Великобритания

„Bring Your Daughter... to the Slaughter“ е вторият сингъл от албума No Prayer for the Dying на британската хевиметъл група Айрън Мейдън. Песента е записана и издадена от Брус Дикинсън като саундтрак към филма „Кошмари на Елм Стрийт 5“. Оригиналната версия може да бъде намерена на диск 2 от The Best of Bruce Dickinson.

Записването на „Bring Your Daughter... to the Slaughter“ слага край на двегодишното „мълчание“ на групата и освен това е първият сингъл на групата, който стига първо място в британските класации. Независимо от това, песента е удостоена със „Златна малинка“ в категорията „Най-лоша оригинална песен“ за 1989 г.

Във видеото са използвани кадри от филма от 1960 г. „Градът на мъртвите“ (известен и като „Хотел на Ужасите“) с участието на Кристофър Лий.

Това е единственото парче от албума, което групата продължава да изпълнява по концертите си след напускането на Брус Дикинсън през 1993 г. Въпреки това, с изключение на няколко изпълнения от лятото на 2003 г., песента вече не се свири толкова често.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Bring Your Daughter...to the Slaughter“ – 4:45 (Брус Дикинсън)
  2. „I'm a Mover“ – 3:21 (кавър на Free)
  3. Communication Breakdown – 2:41 (кавър на Лед Цепелин)

Състав[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Bring Your Daughter... to the Slaughter в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​