Burnin' Up

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Burnin' Up
Сингъл на Jonas Brothers
от албума A Little Bit Longer
Издаден19 юни 2008
ФорматCD, дигитален
Записан2008
Стилпоп, поп рок, тийн поп
Времетраене2:54 (албумна версия)
2:37 (версия без рап)
Музикален издателHollywood
АвторНикълъс Джонас, Джоузеф Джонас,
Кевин Джонас Младши
ПродуцентДжон Фийлдс
Сертификатмулти-платинен
Хронология на синглите на Jonas Brothers
When You Look Me In The Eyes
(2008)
Burnin' Up
(2008)
Lovebug
(2008)
Най-висока позиция
    1. №2 Топ 100 сингли САЩ – най-висока позиция

Burnin' Up е песен на американската поп рок група Jonas Brothers, първият сингъл от третия им студиен албум, A Little Bit Longer. Пусната е на 19 юни 2008 официално по Радио Дисни и други радио станции и на 20 юни по iTunes. Сингълът достига №5 в Billboard Hot 100, ставайки първият сингъл на групата в Топ 5 и най-високо класиралата се песен дотогава.

Информация за песента[редактиране | редактиране на кода]

Текстът на песента говори за подлудяващо момчетата момиче. То ги кара да се чувстват сякаш „изгарят“ по нея и „потъват в лавата“.

Групата изпълнява песента първо на турнето си "When You Look Me In The Eyes Tour, както и на Игрите на Канал Дисни 2008. Лятното им турне, Burnin Up Tour, кръстено на нея. Включва и рап на бодигарда им, Робърт Фегънс – Големия Роб.

Магазинът на iTunes класира песента на първо място в плейлиста им „Най-доброто от магазина“ на 24 юни, датата на дигиталното издаване.

Ник Джонас заявява, че песента е „за онова момиче – може би е на някакво парти, и чувстваш моменталната връзка, за която и двамата знаете, че е там“.

Представяне в класации[редактиране | редактиране на кода]

С големи дигитални продажби, Burnin' Up дебютира в Billboard Hot 100 на пета позиция, най-успешният им сингъл дотогава, и има над 183 000 тегления. Има над 2 000 000 продажби, като по този начин става вторият им мулти платинен албум след SOS.

Класация Най-висока
позиция[1]
Топ 100 сингли САЩ 5
Топ 20 сингли Норвегия 12
Топ 100 сингли Канада 14
Топ 50 сингли Ирландия 21
Топ 50 сингли Австралия 31
Топ 100 сингли Германия 35
Топ 75 сингли Австрия 39
Топ 40 сингли Дания 39

Видео клип[редактиране | редактиране на кода]

Премиерата на видеоклипа е на 21 юни 2008 по Канал Дисни и Ей Би Си след премиерата на Оригиналния филм на Канал Дисни Кемп Рок. В него братята четат примерен сценарий за видеоклип и си представят как биха го изиграли – Ник в ролята на Джеймс Бонд, Джо като пародия Сони Крокет и Кевин – като Кунг Фу мастър. Във видеото участват Селена Гомез, Дейвид Карадин, Робърт Дейви и Дани Трейо. Номинирано е за „Видео на Годината“, но губи от Yo Wanna Piece of Me на Бритни Спиърс.

Критики[редактиране | редактиране на кода]

Критикът Джон Тейрангиъл от списание „Тайм“ посочва песента като шестата най-добра за 2008.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Burnin' Up by Jonas Brothers - Music Charts // acharts.us. Посетен на 25 януари 2022.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Burnin' Up в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​