Кемп Рок 2: Последният концерт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Camp Rock 2: The Final Jam)
Кемп Рок 2: Последният концерт
Camp Rock 2: The Final Jam
РежисьориПол Хоун
ПродуцентиКевин Лафърти
Алан Сакс
Алан Сакс Пръдъкшънс
Оригинален филм на Disney Channel
СценаристиДан Бърндсен
Керън Гайст
Реджина Хикс
Пол Браун
Джули Браун
Базиран наКемп Рок
В ролитеДеми Ловато
Джо Джонас
Ник Джонас
Кевин Джонас
Меган Джет Мартин
Алисън Стоунър
Матю МДот Финли
РазпространителCoin Flip Productions, Ltd.
Alan Sacks Productions
Оригинален филм на Disney Channel
Премиера3 септември 2010 (САЩ)
18 септември 2010 (България)[1]
(САЩ)
Времетраене94 минути
СтранаСАЩ
Езиканглийски
Цветностцветен
Хронология
Кемп Рок
Външни препратки
IMDb
Кемп Рок 2: Последният концерт в Общомедия

Кемп Рок 2: Последният концерт (на английски: Camp Rock 2: The Final Jam) е оригинален филм на Disney Channel от 2010, продължението на Кемп Рок. Снимките завършват през лятото на 2009 в Торонто и Онтарио и премиерата на филма е по Disney Channel на 3 септември 2010. На 7 септември 2010 излиза и DVD и Blu-Ray Disc в САЩ и Канада. Продукцията получава положителни отзиви от феновете и смесени от критиците. Има бюджет, по-голям от този на предния филм, и е втората най-скъпа продукция на Disney Channel след Училищен мюзикъл 2.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Мичи Торес (Деми Ловато) се завръща в Кемп Рок, за да се види с приятелите си (свързана песен: „Brand New Day“) и да прекара лятото си с тях, особено с Шейн Грей (Джо Джонас), вокалиста на популярната група Кънект Три. Шейн и другите двама членове на групата, Нейт (Ник Джонас и Джейсън (Кевин Джонас), в каросерията на фермерски камион след като автобусът им пада в езерото.

Междувременно новия лагер, отворил врати оттатък езерото, Кемп Стар (Camp Star, превеждан още като „Лагерна звезда“), кани Кемп Рок на приятелско събиране около лагерния огън („Fire“). След като виждат представянето на Кемп Стар чрез изпълнението на Люк Уилямс (Матю Мдот Финли), някои от лагеруващите в Кемп Рок, както и много от работещите там, решават да се преместят в Кемп Стар, заради обещанието от собственика, Аксел Търнър (Даниъл Кейш), по-добри условия. Тес (Меган Джет Мартин) бързо се сприятелява с Люк и по-късно двамата си партнират за всички водещи изпълнения на Кемп Стар. Въпреки че работят добре на сцената, двамата постоянно се карат.

След като се запознава с Дейна (Клоуи Бриджис), дъщерята на Аксел, на лагерния огън, Нейт се влюбва в нея. Баща и обаче не и позволява да се вижда с него, защото той е от „конкуренцията“. Тъй като по-голямата част от работещите в Кемп Рок са напуснали, Мичи и приятелите и сформират екип, който да поеме освободените длъжности („Can't Back Down“).

Докато обсъждат бъдещето на Кемп Рок, лагеруващите планират да предизвикат Кемп Стар на символична музикална битка („It's On“). Кемп Стар приема и Аксел предлага да осигури на събитието телевизионна публичност, за което предложение Мичи отначало се колебае, но после приема. По същото време Шейн иска да излезе на среща с Мичи, но тя е твърде заета с „Лагерните войни“ (Camp Wars), за да приеме и двамата се скарват („Wouldn't Change A Thing“). На следващата сутрин Шейн решава да оправи нещата като организира лагера отрано, за да изненада Мичи и да и помогне („Heart and Soul“).

Джейсън и по-малките лагеруващи се промъкват в Кемп Стар и наблюдават как Тес и Люк репетират на сцената до късно („Walkin' In My Shoes“). Аксел мобилизира цялото западно полукълбо да гласува за Кемп Стар на Последния концерт, на който Тес и Люк изпълняват „Tear It Down“. Изпълнението на Кемп Рок включва песента „What We Came Here For“, изпълнена от Шейн и Мичи като водещи певци, с всички останали лагеруващи танцуващи наоколо и кадри от лятото им прекарано заедно, излъчвани на видео стената зад тях. Въпреки че влагат всичко от себе си песента, Кемп Рок губи „битката“ и Мичи е опустошена, защото това значи, че лагерът няма да има достатъчно хора, за да отвори следващото лято.

Останалата част от персонала на Кемп Рок и лагеруващите се връщат в лагера и докато прибират знамена и плакати, Шейн и Мичи споделят целувка. По-късно лагеруващите се събират и пеят около лагерния огън за последен път („This Is Our Song“). В същото време лагеруващи от Кемп Стар, включително Тес и Дана, се присъединяват към Кемп Рок, като казват, че там е много по-забавно. Много хора от Кемп Стар казват, че ще лагеруват в Кемп Рок следващото лято, което значи, че лагерът ще има достатъчно хора, за да отвори врати отново.

Край на разкриващата сюжета част.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Саундтрак[редактиране | редактиране на кода]

В САЩ саундтракът излиза на 10 август 2010 и застава на трето място в класацията Billboard 200 с 40 000 продадени копия. На 18 септември албумът е пуснат и в България.

Реклама[редактиране | редактиране на кода]

Преди самият филм да бъде пуснат, откъси от него излизат по Disney Channel всеки петък. Повечето от тях могат да бъдат изтеглени безплатно от iTunes.

Издаване[редактиране | редактиране на кода]

Премиера в Ню Йорк[редактиране | редактиране на кода]

На 18 август 2010 филмът получава своята специална премиера в Ню Йорк, където актьорите и други хора го гледат за пръв път, седмици преди официалната му премиера по Disney Channel.

Критици[редактиране | редактиране на кода]

Като цяло филмът получава смесени отзиви. Уебсайтът Rotten Tomatoes му дава оценка от 6.1/10, основано на 5 отзива (3 отрицателни, 2 положителни). Въпреки това продукцията държи рейтинг 8.7 в Tv.com. Получава номинация за „Най-лош телевизионен или уеб филм“ на наградите Vits за 2010.

Рейтинг[редактиране | редактиране на кода]

В премиерната си вечер, Кемп Рок 2 е гледан от общо 7.9 милиона души, което е с 1 милион по-малко от броя на зрителите на първата част. Става най-гледаната програма за седмицата, както и номер 1 най-гледан филм по брой зрители по кабелна телевизия за 2010. На второто си излъчване, на 4 септември, филмът е гледан от 3.7 милиона души, а за периода на излъчване от 3 септември до 6 септември събира общо 21 милиона отделни зрители. На премиерата си във Великобритания, която се състои на 17 септември 2010 е гледан от 637 000 души. През късния октомври 2010 от Disney Channel обявяват излъчването на Кемп Рок 2 с включени екстра сцени като онези, които са налични само в DVD и Blu-Ray изданията, но самото излъчване не включва наистина такива сцени и затова е смятано за повторение.

Blu-Ray и DVD издания[редактиране | редактиране на кода]

Blu-Ray и DVD изданията са пуснати в САЩ на 7 септември 2010, а по-късно излиза и Blu Ray Combo Pack, който включва Blu Ray изданието, DVD изданието и дигитална версия. Бонусите към тези дискове включват интервюта с „новите лагеруващи“, Клоуи Бриджис (Дана) и Матю Мдот Финли (Люк), както и международни видеоклипове и кареоке допълнението (Rock Along Edition). Обикновеното DVD издание включва само филма (с допълнителни сцени) и кареоке допълнението. Такава DVD версия е пусната във Великобритания на 20 септември 2010, а DVD, Blu Ray и Blu Ray Combo Pack изданията излизат в Австралия на 20 октомври 2010.

В удълженото издание са добавени две сцени с музикални изпълнения – „Different Summers“, изпълнена от Деми Ловато преди „Fire“, и „Walkin' In My Shoes“ на Матю Мдот Финли и Меган Джет Мартин, изпълнена на репетиция за Последния концерт.

Концерти[редактиране | редактиране на кода]

Jonas Brothers World Tour 2010/Camp Rock 2 Tour
Турне на Jonas Brothers със специалното участие на Деми Ловато и екипа на Кемп Рок 2
Информация
ДестинацииАмерика
Представян албумLines, Vines and Trying Times
Who I Am (албум)
Here We Go Again
Camp Rock 2: The Final Jam (саундтрак)
Начална дата7 август 2010
Крайна дата13 ноември 2010
Брой етапи3
Изнесени концерти56
Jonas Brothers World Tour 2010/Camp Rock 2 Tour в Общомедия

Изпълнени песни[редактиране | редактиране на кода]

Екипа на Кемп Рок 2
  1. Hasta La Vista Анна Мария Перез де Тагле)
  2. Make The History (Алисън Стоунър)
  3. Start The Party
  4. We Rock
  5. Fire
Деми Ловато
  1. Get Back
  2. La La Land
  3. Remember December
  4. Catch Me
  5. Don't Forget
  6. Got Dynamite
  7. Here We Go Again
Деми Ловато и екипа на Кемп Рок 2
  1. Brand New Day
  2. Can't Back Down
  3. It's Not Too Late
  4. It's On
Jonas Brothers
  1. Feelin' Alive
  2. Hold On
  3. Year 3000
  4. Play My Music
  5. Heart & Soul
  6. Gotta Find You
  7. This Is Me (с Деми Ловато)
  8. Wouldn't Change a Thing (Джо Джонас с Деми Ловато)
  9. This Is Our Song (с Деми Ловато и екипа на Кемп Рок 2)
  10. Bounce (с Деми Ловато и екипа на Кемп Рок 2; единично изпълнение в Торонто)
  11. L.A Baby
  12. Drive My Car
  13. Paranoid
  14. Fly with Me
  15. When You Look Me in the Eyes
  16. Please Be Mine
  17. Lovebug
  18. S.O.S
  19. Burnin' Up

Турне[редактиране | редактиране на кода]

Бележка: Някои от долупосочените дати на концерти са били отменени по различни причини. Турнето започва две седмици по-късно от очакваното, за да може Ник Джонас да участва в Лондонската продукция Клетниците. Концертът в Тампа, Флорида от 8 септември е отменен заради наводнение.

Дата Град Държава Място
Северна Америка
7 август 2010 Тайнли Парк САЩ First Midwest Bank Amphitheater
8 август 2010 Нобълсвил Verizon Wireless Music Center
10 август 2010 Синсинати Riverbend Music Center
11 август 2010 Бърджистаун First Niagara Pavilion
12 август 2010 Бристъл Jiffy Lube Live
13 август 2010 Хартфърд Comcast Theatre
14 август 2010 Хърши Hershey Park Stadium
16 август 2010 Хоулмдел PNC Bank Arts Center
17 август 2010
21 август 2010 Уанта Nikon at Jones Beach Theater
22 август 2010
25 август 2010 Менсфийлд Comcast Center
26 август 2010
27 август 2010 Кемдън Susquehanna Bank Center
28 август 2010 Атлантик Сити Trump Taj Mahal
29 август 2010 Вирджиния Бийч Verizon Wireless Virginia Beach Amphitheatre
31 август 2010 Клийвланд Quicken Loans Arena
1 септември 2010 Кларкстън DTE Energy Music Theater
2 септември 2010 Торонто Канада Molson Amphitheatre
3 септември 2010
4 септември 2010 Монреал Bell Centre
5 септември 2010 Дейтона Бийч САЩ Ocean Center
7 септември 2010 Уест Палм Бийч Cruzan Amphitheater
8 септември 2010 Тампа (Отменен) 1-800-ASK-GARY Amphitheater
10 септември 2010 сан Антонио AT&T Center
11 септември 2010 Хюстън Cynthia Woods Mitchell Pavilion
12 септември 2010 Далас Superpages.com Center
14 септември 2010 Финикс Cricket Wireless Pavilion
16 септември 2010 Чула Виста Cricket Wireless Amphitheatre
17 септември 2010 Уийтленд Sleep Train Amphitheater
18 септември 2010 Маунтин Вю Shoreline Amphitheatre
19 септември 2010 Ървайн Verizon Wireless Amphitheatre
15 октомври 2010 Сан Хуан Пуерто Рико José Miguel Agrelot Coliseum
16 октомври 2010 Канто Доминго Доминиканска Република Palacio de Los Deportes
21 октомври 2010 Монтерей (отменен) Мексико Estadio Universitario
23 октомври 2010 Гуадалахара Estadio Tres de Marzo
24 октомври 2010 Мексико Сити Foro Sol
26 октомври 2010 Сан Хосе Коста Рика Estadio Ricardo Saprissa Aymá
Южна Америка
28 октомври 2010 Богота Колумбия Simon Bolivar Park
30 октомври 2010 Лима Перу Estadio Monumental „U“
1 ноември 2010 Куито Еквадор Estadio Olímpico Atahualpa
4 ноември 2010 Сантяго де Чиле Чили Estadio Monumental David Arellano
6 ноември 2010 Сао Паолу Бразилия Associação Portuguesa de Desportos
7 ноември 2010 Рио де Жанейро Maracanãzinho
10 ноември 2010 Порто Алегре Ginásio Gigantinho
13 ноември 2010 Буенос Айрес Аржентина River Plate Stadium
Близкия изток
18 ноември 2010 Абу Даби Обединени Арабски Емирства Yas Arena

Синхронен дублаж[редактиране | редактиране на кода]

Озвучаващи артисти
Роля Изпълнител
Мичи Торес Мариета Петрова
Нейт Грей Явор Караиванов
Джейсън Грей Иван Петков

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Camp Rock 2: The Final Jam в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​