Отстранителят на грубост

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Dexter's Rude Removal)
Отстранителят на грубост
Епизод на Лабораторията на Декстър
Информация
Епизод №Сезон Специален епизод
Епизод 79 (за целия сериал), 1 (за сезона)
СценарийКрег МакКракън
Шонг Лий
РежисьориРоб Ренцети
Премиера21 февруари 1998 г. (World Animation Celebration)
22 януари 2013 г. (официално)
Хронология на епизоди
Предишен
„Лабораторията на Мракобес: Бавачка-мечта / Планинският Мракобес / Двама гении заедно завинаги“
Следващ 
„ТЕН“
Списък с епизоди на Лабораторията на Декстър

„Отстранителят на грубост“ (на английски: Rude Removal) е забранен и неизлъчен епизод на „Лабораторията на Декстър“. Този епизод е бил продуциран като обикновен епизод, но поради използване на псувни, Cartoon Network решава да не го излъчи в последния момент, въпреки че псувните са цензурирани.

Епизодът за пръв път е показан пред публика през 1998 г. в няколко анимационни фестивала. На 22 януари 2013 г. Adult Swim публикува епизода в YouTube и на сайта си, където получава над 500 000 гледания само за 24 часа. Няколко дни по-късно е премахнат.

В епизода се разказва как Декстър и Ди Ди по погрешка са разделени на груби и възпитани двойници. Епизодът има категория TV-14-L, което означава, че не се препоръчва за лица под 14 години и съдържа силен груб език.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Декстър смята, че грубостта на Ди Ди му пречи да бъде перфектното дете, затова създава системата за отстраняване на грубостта. Ди Ди обаче смята, че Декстър е грубият и започват да се бият. Без да искат задействат машината и влизат в нея. Тя ги разделя на 2 груби двойника и 2 възпитани. Грубите двойници веднага започват да псуват, а след това отиват да обядват в кухнята при майка им. Техният груб език и лошо поведение докарват майка им да припадне няколко пъти. Впоследствие тя ги кара да изчитат бъркотията, която са направили в кухнята, и след това да отидат в стаите си. Те отказват и отиват да унищожат лабораторията, а през това време възпитаните двойници слизат при майка им, която ги кара да изчистят кухнята. Те оставят бележка, че ще го свършат по-късно и отиват в лабораторията при грубите двойници и ги надхитрят като им казват, че отстранителя на грубостта може да ги клонира. Те се хващат и възпитания Декстър настройва машината за връщане на действието. Всичко се връща нормално и в края на епизода срещат майка им със сапун и казва, че ще им изчисти мръсните устни. Декстър отговаря с псувня.[1]

Край на разкриващата сюжета част.

История[редактиране | редактиране на кода]

„Отстранителят на грубост“ никога не е излъчван по телевизията. Няколко пъти е имало планове да се излъчи късно през нощта, но в крайна сметка са се отказвали. През 1998 г. е показан в няколко анимационни фестивала, включително в „World Animation Celebration“ на 21 февруари 1998 г. Генди Тартаковски е казал, че „стандартите не са го харесали“. През 2012 г. Калвин Уонг, сториборд артист за „Парк шоу“, потвърждава, че епизодът не е във видеотеката на Cartoon Network.

През август 2012 г. анимационен критик Pan-Pizza качва клип в YouTube за епизода и започва Twitter кампания към Cartoon Network и Adult Swim да го излъчат. През октомври 2012 г. Генди Тартаковски потвърждава, че има епизода. По-късно Adult Swim започват да излъчват серия от шапки като казват, че ще се пробват да го излъчат епизода. На 22 януари 2013 г. го публикуват в YouTube и на сайта си, но няколко дни по-късно е премахнат по неясни причини.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]