KMFDM

от Уикипедия, свободната енциклопедия
KMFDM
Информация
ОтХамбург, Западна Германия
Стилиндъстриъл
индъстриъл метъл
индъстриъл рок
Активностот 1984 г.
УебсайтОфициален сайт
ЧленовеСаша Конецко
Лучия Чифарели
Джулс Ходжсън
Стийв Уайт
Анди Селуей
Бивши членовеРеймънд Уотс
Ен Еш
Гюнтер Шулц
Тим Сколд
Бил Рийфлин
Марк Дуранте
KMFDM в Общомедия

KMFDM (абревиатура от граматически неправилния и безсмислен израз на немски: Keine Mehrheit Für Die Mitleid – „Няма мнозинство за състраданието“[1]) е индъстриъл група от Хамбург, Германия.

Създадена е в Париж, Франция на 29 февруари 1984 г. от Саша Конецко и германския художник Удо Щурм по време на откриването на фестивал за млади европейски артисти в Гран Пале.

История[редактиране | редактиране на кода]

Щурм нямал постоянни музикални интереси, а Конецко бил по-заинтересован от студийна работа, отколкото от редките изпълнения на живо, и така започнал съвместна работа с Реймънд Уотс – собственик на студио в Хамбург, и барабаниста Клаус Шанделмайер, които приема артистичния псевдоним Ен Еш (En Esch). След издаването на три албума за европейски лейбъли и участия на хамбургската ъндърграунд сцена, групата установява трайни договорни отношения с Wax Trax! Records с албума от 1988 година Don't Blow Your Top, който се разпространява и в САЩ. След турнето с Ministry през 1989 – 1990, групата подписва с Wax Trax! и бързо става част от индъстриъл сцената в Чикаго, която включва Ministry, Front 242 и My Life With the Thrill Kill Kult. Конецко се премества в Чикаго в началото на 1991, а Еш година по-късно. След смъртта на приятеля им и президент на Wax Trax! Records Джим Наш, KMFDM се премества в Сиатъл, щата Вашингтон.

Действащият състав на KMFDM е: Саша Конецко, Лучия Чифарели (вокал), Анди Селуей (барабани), Стив Уайт (китара), и Джулс Ходжсън (китара). Ен Еш, Реймънд Уотс и китаристът Гюнтер Шулц са ключови имена в историята на групата.

Други известни музиканти, участвали в странични проекти на KMFDM, са Бил Рифлин от Ministry/R.E.M., Нивек Огре от Skinny Puppy и ohGr, Джон ДеСалво от Chemlab, Тим Сколд от Shotgun Messiah/Marilyn Manson, F.M. Einheit от Einstürzende Neubauten, Нина Хаген, Никол Блакман, Ацуши Сакурай и Хисаши Имай от японската група BUCK-TICK. Също така, Chemlab, Die Warzau, Nine Inch Nails, My Life With the Thrill Kill Kult и Джорджо Мородер са ремиксирали музика на KMFDM.

Музикален стил[редактиране | редактиране на кода]

Заедно с Nitzer Ebb, Ministry, и Skinny Puppy като пионери в представянето на „индъстриъл музика“ на масовия слушател, KMFDM определят стила си като „the Ultra-Heavy Beat“.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Студийни албуми[редактиране | редактиране на кода]

Сингли и EPs[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. KMFDM History // KMFDM Inc. Архивиран от оригинала на 1997-04-08. Посетен на 2020-07-15. (на английски)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за