Понякога щастие, понякога тъга

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Kabhi Khushi Kabhie Gham)
Понякога щастие, понякога тъга
कभी खुशी कभी ग़म
РежисьориКаран Джохар[1][2][3][4][5]
СценаристиКаран Джохар
В ролитеАмитабх Баччан[6][4][5]
Джая Бачан
Шах Рук Хан[2][6][4][5]
Каджол[6][5]
Ритик Рошан[6][4][5]
Карина Капур[6][5]
Рани Мукерджи[6]
Премиера2001 г.
(Германия)
Времетраене210 минути
ЕзикХинди
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Понякога щастие, понякога тъга“ (Kabhi Khushi Kabhie Gham) е боливудски филм, създаден в Индия през 2001 година. В него участват едни от най-популярните боливудски актьори: Амитабх Баччан, Джая Баччан, Шах Рух Хан, Каджол, Хритик Рошан, Карина Капур и Рани Мукерджи. Това е вторият филм на Каран Джохар като директор.

„Понякога щастие, понякога тъга“ е най-печелившият индийски филм извън Индия преди „Никога не казвай сбогом“ (Kabhi Alvida Naa Kehna) да счупи рекорда му. Той се качва на 3-то място в Британската класация още през втората седмица след премиерата и остава там над 3 седмици. Филмът щеше да се класира и на Американския бокс офис Топ 10, но това не става заради липса на твърдост у дистрибуторите. Това е първият боливудски филм, които щеше да излезе и в Германия (с немски субтитри), а по-късно е създадена и дублирана версия. Той е най-печелившият индийски филм докато не излиза „Девдас“ през 2002 година, с режисьор Санджай Леела Бхансали.

Резюме[редактиране | редактиране на кода]

Рахул Шах Рух Хан е осиновеният син на Яшвард „Яш“ Райчанд (Амитабх Баччан) и съпругата му Нандини (Джая Баччан). Те го обичат повече отколкото собствения си син Рохан (Ритик Рошан). Яш Райчанд е богат човек и известен с бизнеса си в Индия. Той вярва в традициите и затова изпраща синовете си в интернат. Когато Рахул се връща от интерната среща Анджали (Каджол). Заради едно недоразумение тя намразва Рахул, но бавно те се влюбват. Скоро Пуджа (малката сестра на Анджали) и Рохит стават най-добри приятели.

Яш решава да ожени Рахул за дъщерята на свой добър приятел. Рахул отказва, заявявайки че обича Анджали, но баща му го изнудва емоционално (като му казва че предава семейството си) да се ожени за Нейна (Рани Мукерджи). Той се съгласява макар и с нежелание. Бащата на Анджали умира и Рахул решава да се ожени за нея. След венчавката той я завежда в дома на баща си, но той се отрича от него, като казва че вече не е негов син. Рахул е наранен, но напуска семейството си и се мести в Лондон за да се установи там. Нандини моли бавачката на Рахул да замине с тях така че той да не чувства липсата на майка. Пуджа отива с тях в Лондон. По-малкият брат на Рахул, Рохит (Ритик Рошан) е съсипан от раздялата на семейството защото не знае защо брат му е заминал, тъй като е бил в интерната през това време.

Когато Рохан се прибира в къщи за празниците, той отива при бабите си в Харидвар. Те решават да му кажат истината защо семейството се е разделило. Когато Рохан се прибира в къщи казва на родителите си, че трябва да отиде в Лондон да учи. Баща му се съгласява, но неохотно. Когато пристига в Лондон Рохит се среща с приятелката си от детство Пуджа (Кареена Капур). Тя се е променила много, вместо Пуджа и викат „Пуу“ и е станала най-популярното момиче в университета. Рохан и се доверява и казва истината за това че иска семейството му да се обедини отново и дали тя ще му помогне. Тя се съгласява. Рохан отсяда при Пуджа, Анджали, Рахул, Ди-Джей и сина на Рахул и Анджали, представяйки се с името Яш. Той става част от семейството и започва да решава проблемите им. Семейството започва да осъзнава колко много им липсва Индия и родителите. Накрая цялото семейство се обединява и Рохан и Пуджа се женят. Той превръща наглата Пуджа в послушна и покрита индийска девойка. Всичко свършва щастливо.

Край на разкриващата сюжета част.
  1. www.imdb.com // Посетен на 14 април 2016 г.
  2. а б stopklatka.pl // Посетен на 14 април 2016 г.
  3. www.commeaucinema.com // Посетен на 14 април 2016 г.
  4. а б в г www.allocine.fr // Посетен на 14 април 2016 г.
  5. а б в г д е www.bbfc.co.uk // Посетен на 14 април 2016 г.
  6. а б в г д е www.imdb.com // Посетен на 14 април 2016 г.