Кид върсъс Кат

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Kid vs. Kat)
Кид върсъс Кат
Kid vs. Kat
Жанранимация
Създател(и)Роб Боутилър
АктьориЕрин Матюс
Катлин Бар
Кати Уеслък
Тревър Девал
Линда Сорънсън и др.
Страна Канада
ЕзикАнглийски
Сезони2
Епизоди52 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентJetix Europe (сезон 1)
Disney XD Europe (сезон 2)
Studio B Productions
Decode Entertainment
Времетраенеоколо 22 минути
Разпространение
ТВ каналYTV
КартинаHD 16:9
Излъчване25 октомври 2008 г. – 4 юни 2011 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Кид върсъс Кат“ (на английски: 'Kid vs. Kat', в превод Хлапе срещу Кат или Хлапе срещу котка) е канадски анимационен сериал, създаден от Роб Боутилър. Сериалът стартира на 25 октомври 2008 г. по YTV в Канада и на 4 април 2009 по Jetix в Европа.

Герои[редактиране | редактиране на кода]

  • Кууп Бъртънбъргър – 10-годишно момче – още наричано „Момчето с котката“, което осъзнава, че Кат е зъл. Той се опитва да не създава проблеми, но често бива унижен и пострадва, докато се опитва да докаже истината за Кат. Всички обвиняват Кууп за злините на котката – (все пак кой би обвинил малкото сладко котенце?).
  • Кат – Космическо извънземно, което изглежда като бескосместа котка от породата сфинкс (порода котки без козина). Кат е осиновен от сестрата на Кууп – Мили. Мрази Кууп и се опитва всячески да се отърве от него, макар и понякога двамата да се разбират. Понякога отваря космически портали и се опитва да занесе рибени скокливки на планетата си.
  • Мили Бъртънбъргър – 8-годишната сестра на Кууп и малкото дете на Бърт Бъртънбъргър. Тя не знае, че Кат е зъл и той се опитва да убие Кууп. Тя е много умна, че целия град да я чуе. Баща ѝ прави всичко, което тя му нареди. На крайния епизод на Сезон 2, Кат направил едно оръжие и успял да стрелне Мили, Фиона, Лорн и Харлеи.
  • Бърт Бъртънбъргър – Бащата на Кууп и Мили. Колкото и да е странно той се страхува от Старата Мънсън, защото като малък е бил хващан да и прави бели.
  • Старата госпожа Мънсън – Старица със сива коса и съседка на Кууп, Мили и Бърт Бъртанбъргър. Много обича своите градински гномове и ако нечия играчка попадне в двора и, тя никога не излиза. Често казва: Бъртънбъргър
  • Денис – Най-добрият приятел на Кууп. Той е единственият, който вярва на Кууп и му помага в побеждаването на Кат.
  • Фиби – момиче, което обича Кууп и винаги го побърква. Фиби е приятелка с Мили, защото тя се грижи за Кат и Фиби се грижи за Хънифлъф, котка, която е много бяла. Фиби има кафяви очи, русо-кафява коса и светлокафяв цвят. Тя мрази Фиона, защото Кууп обича нея, а не Фиби видяно в епизода Birthday Bashed.
  • Хенри – Бащата на Денис. Те имат същите прически и цветове, но Хенри винаги е с малко гола прическа. Той и Бърт виждат винаги малко нещо като състезание. Хенри използва устройства и си има компютърен магазин.
  • Фиона – 10-годишно момиче. Кууп много я обича. Тя е единствената, която вярва на Кууп и Денис, че какво е Кат всъщност и тя им помага някой пъти при битки с Кат. Фиби много я мрази, защото и тя обича Кууп също. В епизода Kat of Diamonds, Фиона казва на Кууп, че го обича и в сезон 2, последния епизод, тя забравила тайната за Кат, защото била застреляна от оръжието на Кат. Някой пъти Фиона посещава къщата на Старата Мънсън и като тя и Кууп, те излизат и си приказват интересни работи, но Старата Мънсън не ги пуска заедно.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът се излъчва първоначално по Jetix, а след това и по Disney Channel. При дублажа заглавието е оставено в оригиналния си вид (вероятно по желание на дистрибуторите от Jetix Europe NV). Дублажът е на студио Медиа Линк. Ролите се озвучават от Маргарита Пехливанова, Вилма Карталска, Мими Йорданова и Александър Воронов.

Кратките серии се излъчват по време на рекламите с българско озвучаване по Jetix, но след ребандинга на канала епизодите се излъчват без дублаж. Актьорският състав на кратките серии е един и същ с този на същинския сериал.

През 2010 г. сериалът започва да се излъчва наново по Disney Channel, но за кратко. Заглавието е преведено като „Хлапето срещу г-н Кот“. Дублажът е синхронен и е на студио Доли. Ролите се озвучават от Вилма Карталска, Лина Шишкова, Ася Рачева, Лазарина Коткова, Живка Донева, Иван Петков, Анатолий Божинов, Петър Калчев, Надя Полякова, Петър Бонев, Кирил Бояджиев и Цанко Тасев. Песента Catboy от втория сезон се изпълнява от Камен Асенов.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]