LG KE800

от Уикипедия, свободната енциклопедия

LG KE800 модел мобилен телефон на LG от т.нар. „шоколадова“ серия, подобрен във функционално отношение наследник на модела LG KG800. LG KE800 е пуснат на пазара в два варианта – Gold и Platinum, като в България се среща само Platinum.

Характеристика[редактиране | редактиране на кода]

Размери

Телефонът е направен в слайдер форма – по аналог на старите модели. Размерът му е 95 x 46 x 16,4 мм а масата само 95 гр. Апаратът не е 3G, но въпреки това е в стандарта на 2G, а именно GSM 900/1800/1900. Батерията му Li-Ion 800 mAh издържа 6 ч. в режим работа и 270 ч. в режим на готовност.

Корпус

Корпусът на телефона е направен от метал и пластмаса. На цвят металът може да е златист (модел Gold) или платинен (модела Platinum). От дясната страна на корпуса се намират бутони за камерата, MP3 плейъра и бутона за включване. Също така от дясно е и мястото за зарядното и слушалките, което е скрито под малко капаче. От лявата страна на корпуса са „бързите“ бутони – нагоре и надолу.

Клавиатура

Клавиатурата с цифрите наподобява блокчета шоколад и е съчетана с цялостния облик на телефона. Телефонът разполага със сензорни копчета за контрол, които светят в червено когато той бъде активиран. Разликата на термо-сензорните бутони от обикновените е, че се активират само от топлината на пръстите, чието предимство е, че телефонът не може да бъде активиран при случайно натискане докато е в джоба или чантата.

Дисплей

Дисплеят на KE800 е с 262 000 цвята и резолюция 240х320. Изработен е по технологията TFT.

Звук

Телефонът разполага с два изхода на звука: стандартният изход намиращ се над дисплея, и високоговорител на гърба на апарата. KE800 чете MP3 формат и разполага с 64 тонална полифония. Също така разполага с вибрация и използване на Mp3 за входящо повикване.

Комуникативни възможности

Комуникативните възможности на апарата от страна на интернет са WAP 2.0 и вграден модем, а от страна на свързването на телефона с други телефони или компютър той разполага с USB, Bluetooth, EDGE, XHTML и GPRS.

Екстри
  • 2-мегапикселовата камера (резолюция на снимките – 1600×1200) с CMOS матрица, светкавица, автофокус и записване на видео/аудио.
  • Mp3 плейъра, който чете формати MP3/AAC/AAC+ и видео формат MPEG4.
  • Радиоприемник.
  • Часовник, будилник, калкулатор, конвертор на валути, органайзер, календар, хронометър, скрийнсейвър и игри.

Недостатъци

  • не е 3G
  • проблеми с Java

Обща харастеристика (с таблица за улеснение)[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]