Not Alone

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Not Alone
Сингъл на Арам Mp3
Издаден14 март 2014 г.
Форматдигитален даунлоуд
Записанфевруари 2014 г.
Стилдъбстеп
Музикален издателЮнивърсъл Мюзик Груп
АвторАрам Саркисян, Гарик Папоян

Not Alone“ (на български: Не сте сами) е песен на арменския певец Арам Mp3, избран чрез вътрешна селекция, с която той ще представи страната си на песенния фестивал „Евровизия 2014“.

По думите на певеца посланието на песента е, че „не трябва да се предаваш, а винаги да се бориш за любовта. Една целувка може да промени всичко.“ В интервю за уебсайта на „Евровизия“ той споделя, че посланието на песента е „много сложно, почти като филм“.

Избор на песен и издаване[редактиране | редактиране на кода]

Вътрешна селекция[редактиране | редактиране на кода]

На 31 декември 2013 година от телевизия Армения 1 оповестяват, че Арам Mp3 ще бъде арменският представител на европейския фестивал.[1] На 21 февруари става ясно, че песента на Арам вече е избрана, но че ще бъде представена заедно със своя видеоклип през март.[2] Получени са над 75 песни-предложения от арменски и чуждестранни композитори.

Издаване[редактиране | редактиране на кода]

Процесът по записване на песента започва през февруари 2014 година. Видеоклипът е заснет от Григор Гаспарян в Ереван през март. Песента и клипът към нея са официално представени на 14 март 2014 година.

Изпълнения на живо[редактиране | редактиране на кода]

Арам Mp3 изпълнява за пръв път песента на живо на 31 януари 2014 година. Певецът ще излезе в първия полуфинал на „Евровизия“, който ще се състои на 6 май 2014 година.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) Aram Mp3 to represent Armenia in Copenhagen. Eurovision.tv. Посетен на 14 март 2014.
  2. ((am)) Ընտրվել է „Եվրատեսիլ-2014“-ի հայաստանյան մասնակցի երգը (տեսանյութ). Panorama.am. Посетен на 14 март 2014.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Not Alone (Aram Mp3 song) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​