Ready For Romance

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ready For Romance
Албум на Модърн Токинг
Записан1985 – 1986
Издаден26 май 1986
ЖанрСинтпоп
Времетраене34:00
Музикален издателBMG, Hansa
Пореден албум3
Продуцент(и)Дитер Болен, Луис Родригес
Езиканглийски
Хронология на Модърн Токинг
Let’s Talk About Love (1985) Ready for Romance (1986) In The Middle Of Nowhere (1986)

„Ready For Romance“ (в превод Готов за романтика) е третият албум на Модърн Токинг. Излиза на 18 май 1986 г. и веднага атакува европейските класации, както в Германия, така и още в 5 страни.

Информация за албума[редактиране | редактиране на кода]

Характерното за албума е типичното диско звучене. Докато предният албум звучи по-минорно, то третият албум спокойно може да бъде наречен „ода на радостта“ – весели лесно запомнящи се мелодии и лирични текстове, изпълнени с много романтика и силна емоционалност. На практика всички песни от албума са хитове. Има и две разкошни балади – „Keep Love Alive“ и „Lady Lai“, която е любимата балада на Томас Андерс от 80-те. Ако трябва да оценим албума по десетобалната система, получава автоматично оценка 10.

Признание[редактиране | редактиране на кода]

Влиза в класацията на 9 юни 1986 г. – директно на 2-ра позиция, като следващата седмица веднага се придвижда до първо място и прекарва там цели 5 седмици. Това е най-успешният албум на групата през 80-те години на XX век. Остава в Топ 10 още 5 седмици. Продажбите му само в Германия са над половин милион копия. И той, както и предните два албума придобива платинен статус. От него са освободени два сингъла, Brother Louie, записана през декември 1985 г. и пусната на 27 януари 1986 г. Песента влиза в класацията на 17 февруари – директно на 18-о място и достига първото място на 10 март 1986 г., като остава там 4 седмици и още 2 седмици в Топ 10. Интересното е, че Дитер Болен посвещава тази песен на своя най-добър приятел и колега – звукоинженер и съпродуцент на всичките албуми на дуета – Луис Родригес. Вторият сингъл – Atlantis is calling (s.o.s. for love) е пуснат на 28 април 1986 г. Месец по-късно от 0 директно се изстрелва на 2-ро място в класацията. Буквално разбива класацията в миг и се превръща в летен шлагер в цяла Европа и Азия. Веднага на следващата седмица 16 юни 1986 отива на №1 и прекарва там 4 седмици, като измества от първото място култовата Midnight lady на Крис Норман, която също е произведение на Болен и след това остава още 2 седмици в Топ 10. И двата сингъла стават международни хитове и се ползват с особена популярност по целия свят през лятото на 1986 година.

Освен в Германия, този албум е пуснат в много страни, като Великобритания, Скандинавия, СССР, Италия, Унгария, Франция, Испания, България, Венецуела, Япония, Тайланд, Корея, където става доста по-популярен отколкото в собствената си родина. За този албум групата активно провежда промо-кампании, с участия в множество телевизионни шоу програми, заедно със Си Си Кеч, промоции в пресата и радиото по целия свят. В разултат на това продажбите на албума стават големи и позволяват да заеме първите места в хит-парадите по света, Азия, Южна Америка и Южна Африка.

След излизането на този албум отношенията между Дитер Болен и Нора Андерс /съпругата на Томас Андерс/ се влошават, тъй като тя започва постоянно да се меси в творческия процес. Това прави по-нататъшната им работа с Томас трудна. Това се отразява и на успеха на следващите албуми, които не са много добре промотирани, поради постоянни спънки на Нора, която не пуска Томас на концерти и турнета, а от там и продажбите и популярността на дуета започват да падат.

Списък с песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Brother Louie“ – 3:41
  2. „Just We Two (Mona Lisa)“ – 3:54
  3. „Lady Lai“ – 4:55
  4. „Doctor For My Heart“ – 3:16
  5. „Save Me – Don’t Break Me“ – 3:45
  6. „Atlantis Is Calling (S.O.S For Love)“ – 3:48
  7. „Keep Love Alive“ – 3:25
  8. „Hey You“ – 3:20
  9. „Angie’s Heart“ – 3:37
  10. „Only Love Can Break My Heart“ – 3:35