Би Ти Ви Комеди

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от BTV Comedy)
bTV Comedy
Лого на Би Ти Ви Комеди
Стартиране1 октомври 2009 г.[1]
ЗаменяGTV
МрежаbTV Media Group
ПритежателCME Enterprises
СлоганНищо сериозно
Картина16:9 SD/HD
Езикбългарски
Страна България
Статутчастна
Предишни именаТВ Триада (1994 – 1997)
GTV (2005 – 2009)
СедалищеСофия, пл. „България“ 1
Свързани канали
Уебсайтwww.btv.bg/comedy
Разпространение
Излъчван заБългария
АналоговоRed XN
ЦифровоRed XN
СателитGreen tickYIntelsat 38
Hellas Sat 3
BulgariaSat 1
КабелGreen tickY
IPTVGreen tickY
WebGreen tickYvoyo.bg

bTV Comedy (произнася се Би-Ти-Ви Комеди) е български телевизионен канал, ориентиран към семейната аудитория, излъчващ главно комедийна програма. Част е „БТВ Медиа Груп“, собственост на Central European Media Enterprises.

За телевизията[редактиране | редактиране на кода]

През 1994 г. стартира информационната софийска телевизия Триада, собственост на Триада Комюникейшънс. Каналът стартира на мястото на френската TV5 Monde за България и излъчва международни новини и част от програмата на CNN International, част от която с превод на български език и собствена продукция на Триада Комюникейшънс, собственост на Красимир Гергов. След закриването на българския клон на CNN медията е преименувана на GTV (обявявана понякога като The Good Television, също известна и като Гергов ТВ) и продължава да излъчва ефирно за град София и региона от 1 септември 2005 г. Излъчва основно филми и сериали от комедийния жанр. След придобиването на дял от BTV от страна на Гергов е преименувана на bTV Comedy на 1 октомври 2009 г.

От 7 октомври 2012 г. преминава към излъчване с формат на картината 16:9. От 1 януари 2016 г. bTV Comedy се излъчва в платената онлайн платформата на „БТВ Медиа Груп“ – VOYO, в HD качество, и от 6 юли 2018 г. – в мрежата на VIVACOM в HD качество.

Логотипи[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]