Мелиса Джоун Харт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Мелиса Джоун Харт
Melissa Joan Hart
Харт, 2011 г.
Харт, 2011 г.
Родена
18 април 1976 г. (47 г.)
Смиттаун, Ню Йорк, САЩ
Активност1985 -
Брачен партньорМарк Уилкърсън (2003 – )
Деца3
Уебсайт
Мелиса Джоун Харт в Общомедия

Мелиса Джоун Харт (на английски: Melissa Joan Hart) е американска театрална и филмова актриса. Кариерата ѝ започва на 4-годишна възраст, като участва в реклама на играчка за баня, наречена Сплаши. Известна е с участието си в ситуационните комедииСабрина младата вещица“, Clarissa Explains It All и „Мелиса и Джоуи[1].

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

В началото майка ѝ е агент. Мелиса има пет сестри – Триша Харт, Елизабет Харт, Емили Харт, Александра Харт-Гилиъмс и Саманта Харт, и двама братя – Брайън и Макензи Харт като всички от тях са се появявали в сериала донесъл най-голяма популярност на Мелиса – „Сабрина младата вещица“ (1996–2003). Учи актьорско майсторство в Нюйоркския университет. Живее в Уестпорт, Кънектикът. Омъжена е за музиканта Марк Уилкърсън, от когото има три деца.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

Като най-млад член на New York's Circle Repertory Lab Company, Мелиса участвала в две пиеси – Beside Herself през 1989 г. и Imagining Brad през 1990. Участва също в продукцията The Crucible на националния театър на Бродуей, с Мартин Шийн.

През 90-те години на двадесети век Харт гастролира в сериали като „Докосване на ангел“, „Шеметни години“ и „Само за снимка“.

През 2019 г. озвучава Бека Чанг в четвъртия сезон на анимационния сериал „Къщата на Шумникови“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Melissa Joan Hart // IMDb. (на английски)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]