Астеро

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Астеро
Αστέρω
РежисьориДинос Димопулос
ПродуцентиКлеархос Конициотис
СценаристиПавлос Нирванас
Алекос Сакелариос
В ролитеАлики Вуюклаки
Титос Вандис
Димитрис Папамихаил
МузикаТакис Моракис
ОператорДинос Кацуридис
МонтажДинос Кацуридис
Филмово студиоФинос Филм
Жанрдрама
Премиера23 февруари 1959 г.
Времетраене95 минути
СтранаГърция Гърция
Езикгръцки
Цветностчерно-бял
Външни препратки
IMDb Allmovie

„Астеро“ (на гръцки: Αστέρω) е гръцки драматичен филм от 1959 година.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

В планините на Пелопонес, в строго патриархално общество, живее богатия земевладелец Митрос (Титос Вандис), заедно със сина си Тимиос (Димитрис Папамихаил) и доведената си дъщеря Астеро (Алики Вуюклаки). Израствайки заедно, Астеро и Тимиос се влюбват един в друг, но Митрос категорично се обявява против техните чувства. Той има намерение да ожени Тимиос за момиче от знатно семейство, а за съпруг на Астеро е избрал друг заможен земевладелец. Любовта на Тимио към Астеро увяхва, когато той започва да мисли, че тя го е предала и започва да се държи студено с нея. Наранена, Астеро бяга високо в планините, където губи разсъдъка си. Осъзнавайки, че е допуснал грешка, Тимио се включва в издирването на Астеро. Той започва да свири с флейтата си мелодия, която е свирил докато са били деца и това привлича вниманието на Астеро. Митрос разбира, че ако иска да спаси младежите, трябва да позволи любовта им да се развие.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Номинации[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Awards for Astero // IMDb. Посетен на 2015-4-10. (на английски)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Astéro (film, 1959)“ и страницата „Astero“ в Уикипедия на френски и английски език. Оригиналните текстове, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за творби създадени преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналните страници тук и тук, за да видите списъка на техните съавтори. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.