Дорианс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Дорианс“
Групата на „Евровизия“
Групата на „Евровизия“
Информация
ОтЕреван, Армения
Създаване Ереван, Армения
Стилрок
Активностот 2008 г.
Музикален издателDorians Production
ЧленовеГор Суджиян
Гагик Кодавирди
Арман Пахлеванян
Едгар Сахакян
Арман Джалаян
„Дорианс“ в Общомедия

„Дорианс“ е рок група от Армения, сформирана през юни 2008 г. от Вахан Геворгян.

През февруари 2009 г. става трета в класирането на националния финал за избор на песен, което допринася за известността на групата. 4 години по-късно са избрани да представят Армения на „Евровизия 2013“.[1]

История[редактиране | редактиране на кода]

През април 2009 г. музикантите печелят наградата Best Newcomer (Най-добър новодошъл) на ежегодните музикални награди „Ташир“ в Москва. През юни същата година правят първия си голям концерт, празнувайки 1 година от създаването на групата. Правят и благотворителен концерт, средствата от който отиват за реконструирането на музикално училище в арменския град Гюмри.

Следват 4 соло концерта в Москва през ноември 2010 г. Същата година „Дорианс“ е обявена за „най-добра рок банда на годината“ на Националните музикални награди на Армения.

През 2011 година на Националните музикални награди отново е обявена за „най-добра банда на годината“, но този път взима и наградите „Най-добро видео на годината“ и „Най-добър вокал на годината“. През април 2011 г. записва първия си албум. След 4 месеца членовете ѝ са поканени да подгряват на концерт в Ереван.[2] В края на годината печелят награди на VAN Music Awards 2011[3] и представят албума си Fly.

На 10 и 13 септември 2012 г. правят концерти в Нагорни Карабах заедно с рок музиканта и клавирист Карен Демирчян, като специален гост е Глен Хюз[4].

Lonely Planet е песента, с която представят Армения на „Евровизия“.

Членове на групата[редактиране | редактиране на кода]

Настоящи членове:

Бележки[редактиране | редактиране на кода]