Институт „Уилям Алансън Уайт“

от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Уилям Алансън Уайт“, съкратено ИУАУ (WAWI), е институт за обучение на психоаналитици и психотерапевти, основан през 1946 г.

Намира се в Ню Йорк в сградата на Клара Томпсън.

Институтът исторически изследва нова територия в психоаналитичната теория и практика, отцепвайки се в името на протест в средата на миналия век от главното течение на американското психоаналитично мислене, което се приема за конструктивно от психоаналитиците, които основават института.

ИУАУ окуражава традицията на нововъведенията и плурализма. Много психоаналитични мислители, излизащи от института представят важни концепции, днес приети в главния поток на съвременната психоаналитична теория и практика.

Основателите на института са Ерих Фром и Клара Томпсън, заедно с присъединилите се Хари Стек Съливан, Фрида Фром-Райхман, Дейвид Риъх и Джанет Риъх. Институтът е изключително повлиян от работата на Шандор Ференци, член на Вътрешния кръг на Фройд, който е пионер в автентичното използване на психоаналитика в консултиращата стая, изразяващо се във взаимодействие във взаимоотношенията между терапевт и клиент.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата William Alanson White Institute в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​