Агенция „Пътна инфраструктура“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Агенция „Пътна инфраструктура“ е специализирана агенция към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По-важни дати от нейната история са:

  • Считано от 8 август 2006 г. Изпълнителна агенция „Пътища“ (ИАП) се преобразува във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ (ФРПИ) към Министерство на финансите, считано от 12 август 2006 г.
  • На 8 август 2008 г. Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ е преобразуван в Национална агенция „Пътна инфраструктура“.
  • Считано от 9 септември с въведените промени в Закона за пътищата, Национална агенция „Пътна инфраструктура” е преименувана на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Ръководството на АПИ се състои от тричленен Управителен съвет. За Председател на УС от 23 септември 2009 г. е назначен инж. Димитър Иванов. Членове на УС са инж. Клаус-Дитер Щоле и Божидар Йотов.

На 21 октомври 2009 г. инж. Димитър Иванов е освободен от длъжност и за Председател на УС е назначен Божидар Йотов.

На 24 февруари 2011 г. Божидар Йотов си подава оставката като Председател на УС на АПИ.

Новият Председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Сергей Михалев встъпва в длъжност на 25 февруари 2011 г.

Като Член на УС на агенцията мястото на Клаус-Дитер Щоле е заето от Николина Николова. Другият член на УС на АПИ е инж. Лазар Лазаров.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  • [1] Официален сайт