Адажио

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Adagio Swan.jpg

Адажио представлява изпълнения, включващи акро баланс, изпълнени от двама партньори. Изпълнява се в професионалния цирк, в различни танцови дисциплини, включително акро танц и балет.

Адажио двойката се състои от база и flyer (летец). Базата осъществява контакт със земята, а flyer-а (летеца) запазва баланс във въздуха. Базата може да се движи в различни позиции, като лежане на земята, стоене на крака или колене. Flyer-a може да балансира на краката на базата, ръцете, раменете, коленете бедрата, гърба или комбинации от изброените части на тялото на базата.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Adagio (acrobatics)“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.