Александър Устинов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Александър Устинов
Александр Устинов
Информация
ПрякорThe Great
Националност руснак
беларусин
Роден
7 декември 1976 г. (47 г.)
с. Паутово
Петропавловски район
Алтайски край
СССР
Категориятежка
Височина2,02 m
Гардкласически
Резултати
Мачове42
Победи36
Победи с нокаут27
Загуби5
Равенства1

Александър „Велики“ Устинов е професионален боксьор, майстор на бойни изкуства (кикбокс, муай-тай, смесени бойни изкуства).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е в с. Паутово, Петропавловски район, Алтайски край, Руска СФСР, има руско гражданство, състезава се и за Беларус.

В училище се занимава с футбол, хокей на лед и тенис на маса. След това служи в граничните войски и постъпва на служба в ОМОН (вътрешните войски), където работи между 1997 и 2001 г. Участва във Втората чеченска война, награден е с 2 държавни награди: медал „За заслуги пред Отечеството“ 2-ра степен и „Орден за мъжество“.

Спортна кариера[редактиране | редактиране на кода]

По време на службата си Устинов се запознава в Новосибирск с треньора Владимир Задиранов, бивш шампион по кикбокс за професионалисти и сред основоположниците на беларуската школа по кикбокс и тайландски бокс; скоро започва да тренира под негово ръководство.

На 26 април 2012 г. печели свободната International Boxing Organization Inter-Continental титла в тежка категория срещу Джейсън Гавърн (Jason Gavern). Устинов играе срещу Кубрат Пулев на 29 септември 2012 г. в мач за претендент за световната титла, но губи за пръв път в професионалния бокс след 27 поредни победи.

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]