Антон Ризов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Антон Ризов
български спортист
Роден
29 декември 1987 г. (31 г.)

Уебсайт
[http://www.imdb.com/name/

Саид Тагмауи е роден във Вилепин, Сена-Сен-Дени, в голямо семейство от осем деца; има четирима братя и три сестри. Родителите му са били марокански имигранти от берберски произход от Essaouira. Тагмауи е израснал в квартал „Роза де Вентс“ на общината Олн-су-Буа. Той напуска училище, за да стане боксьор, като се изкачи до № 2 в класа си по тегло във Франция.

По-късно той се запознава с актьора и режисьора Матийо Касовиц. Заедно те се появяват във филма на Касовиц La Haine (1995), чийто сюжет разказва за расизма и насилието в Парижките гета . На следващата година Taghmaoui е номиниран за награда César (в категорията Най-обещаващ актьор) за участието си а в този филм.

От този момент той прави международна кариера и се появява в продукции на Германия, Италия, Мароко и САЩ (Three Kings, 1999). Тагдамау участва във Vantage Point (2008 г.) като лидер на терористична група, която планира да отвлече президента на САЩ. В Мароко той се появява в Djinns (2010), филм за алжирската война, където участва заедно с Тиери Фримонт. Телевизионната работа на Тагдаму включва „Изгубени", "Къщата на Саддам" и "Докосване“.

Той се появява в британския филм My Brother the Devil, който беше реализиран през 2013 година. Страница в IMDb]

Антон Йорданов Ризов е български състезател по спортна стрелба, на Стрелкови клуб „Тракия“, с треньор Веселин Петков.[1][2] Представлява България на олимпийските игри през 2012 година, в дисциплина - спортна стрелба.[3] Завършва на 22-ро място на 10 метра въздушна пушка [4], на 42-ро място и на 25 метра въздушна пушка [5].

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Антон Ризов е роден на 29 декември 1987 година в град Сандански, България.[1][2]

На турнира за световната купа в Мюнхен през юни 2011 година Антон Ризов завоюва квота за България в спортната стрелба. Той заема 4-то място с много добър резултат от 699.3 точки.[1][2]

Постижения[редактиране | редактиране на кода]

  • 3 място – ЕП за юноши „Дювил 2007“ (Франция), пневматична пушка 10 м
  • 3 място – ЕП „Белград 2011“, 120 изстрела малокалибрена пушка от три положения

Източници[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Македония“         Портал „Македония