Аранг и Магистратът

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Аранг и Магистратът
아랑사또전
Жанрфентъзи
хорър
исторически
романтика
СценарийЧонг Юн Чонг
РежисураКим Санг Хо
Чонг Те Юн
АктьориИ Джун-ги
Шин Мин-а
Ю Сънг Хо
Йон У-джин и др.
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Сезони1
Епизоди20
Продукция
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ КаналMBC
Излъчване15 август – 18 октомври 2012
Страница в IMDb

Аранг и Магистратът (на корейски: 아랑사또전, на английски: Arang and the Magistrate) е южнокорейска историческа драма от 2012 г. с участието на И Джун-ги, Шин Мин-а, Ю Сънг Хо и Йон У-джин. Сюжетът се основава на Аранг, героиня от корейския фолклор, която умира несправедливо и се завръща като призрак, за да разкрие обстоятелствата около смъртта си.[1] Излъчва се по MBC от 15 август до 18 октомври 2012 г. в сряда и четвъртък от 21:55 ч. за 20 епизода.[2]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Благородник на име Ким Ън-о (И Джун-ги) идва в града, за да търси майка си, след като чува слух, че тя е отседнала в Мирянг. Той има специалната способност да чува, вижда и докосва духове, но се преструва, че не може да го прави, защото се дразни, когато духовете му досаждат за помощ.

Аранг (Шин Мин-а) е изгубила всичките си спомени, когато се е превърнала в призрак и не може да почива в мир, докато не разбере как е умряла. Тя се явява на трима магистрати с молба да ѝ помогнат, но от страх при срещата си с нея и тримата не оцеляват. Местните служители, отчаяни от факта, че никой не иска да заеме свободната от дълго време позиция, принуждават Ън-о да стане новият магистрат. Когато Аранг разбира, че Ън-о може да я види и че той е назначен за магистрат, го моли за помощ.

Първоначално Ън-о отхвърля молбата ѝ. Но по-късно променя решението си, след като вижда, че Аранг по някаква причина носи фибата, която е подарил на майка си при последната им среща. Ън-о вярва, че ако помогне на Аранг да си върне спомените, тя ще му даде информация за майка му. Като новоназначен градски магистрат, Ън-о обединява усилия с Аранг и двамата разследват обстоятелствата около смъртта ѝ. Мистериозния благородник Джу-вал също се оказва замесен в случая. В хода на историята Ън-о защитава Аранг и от Му-йонг, жътвар, който залавя душите на мъртвите, за да ги пренесе в отвъдния свят. По време на разследването си Ън-о разкрива корупциите на местен благородник и решава да използва новата си позиция на магистрат, за да въведе справедливост и ред в града.

Междувременно действията на Аранг и Ън-о се проследяват от самия Нефритен император и Юм-ра, боговете на небесното и подземното царство, които се опасяват, че събитията в Мирянг са много по-ужасяващи, отколкото изглеждат.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

 • И Джун-гиКим Ън[3][4][5]
 • Шин Мин-а – Аранг / И Со-рим[6]
 • Юн У-джин – Джу-вал[7]
 • Хуанг Бо-ра – Банг-уол, шаман[8]
 • Ю Сънг Хо – Нефритения император, крал на рая[9]
 • Паг Джун-гю – Краля на подземния свят[9]
 • Куон О Джунг
 • Хан Чонг Су
 • Ким Куонг Кю

Продукция[редактиране | редактиране на кода]

Това е проектът, с който И Джун-ги се завръща след приключване на военната си служба през февруари 2012 г.[10][11] Освен това е и първата историческа драма за Шин Мин-а и завръщането ѝ в телевизията след сериала „Приятелката ми е Гумихо“ от 2010 г.[12]

Награди[редактиране | редактиране на кода]

На наградите за драма на MBC през 2012 г. И Джун Ги и Шин Мин А печелят приза за „Най-добра екранна двойка“.

На международните награди за драма Сеул 2013 г. сериалът печели в категорията „Най-добра корейска драма“, а И Джун Ги печели в категорията „Най-добър актьор в корейска драма“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

 1. Oh, Jean. Shin Min-a returns to supernatural in 'Tale of Arang'. // The Korea Herald. Посетен на October 15, 2012.
 2. Fervent Viewers Solving the Mysteries. // MBC Global Media. Посетен на November 20, 2012.
 3. Kim, Yeon-ji. Actor fights for spotlight after Army. // Korea JoongAng Daily. Посетен на November 20, 2012.
 4. Park, Eun-jii. Actor Lee Joon-gi also a stuntman. // Korea JoongAng Daily. Посетен на October 15, 2012.
 5. Interview: Tale of Arang's Lee Jun-ki. // MBC Global Media.
 6. Lee, Kyung-nam. What Role will Shin Min Ah's New Tattoo Play in 'Arang and the Magistrate'?. // enewsWorld. CJ E&M. Посетен на October 15, 2012.
 7. Ho, Stewart. Yeon Woo Jin Dons Hanbok in 'Arang and the Magistrate' Previews. // enewsWorld. CJ E&M. Посетен на November 20, 2012.
 8. Ho, Stewart. Character Still Cuts From Lee Joon Gi′s 'Arang and the Magistrate' Posted. // enewsWorld. CJ E&M. Посетен на October 15, 2012.
 9. а б Ho, Stewart. Yoo Seung Ho′s and Park Jun Gyu′s Stills for 'Arang and the Magistrate' Released. // enewsWorld. CJ E&M. Посетен на October 15, 2012.
 10. Kim, Yeon-ji. Actor fights for spotlight after Army. // Korea JoongAng Daily. Посетен на November 20, 2012.
 11. Ho, Stewart. Lee Joon Gi's Character Still Cut for Arang and the Magistrate Revealed. // enewsWorld. CJ E&M. Посетен на October 15, 2012.
 12. Lee, In-kyung. Lee Joon Gi Makes Shin Min Ah Uncomfortable?. // enewsWorld. CJ E&M, April 22, 2012. Архивиран от оригинала на January 28, 2013. Посетен на October 15, 2012.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]