Асасин (герой от Assassin's Creed)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Асасин.

Орен Айдрак
герой на "Abstergo Industries"
от Assassin's Creed
Характеристики
Описание Човек (Сив),
30 години,
Клас: Шарадин
Клан: Дейнас
Върховен майстор Аадрай
Обитава град Дейнас
Асоциации род Дейнас

Орен Айдрак е герой от компютърната игра "Assassin's Creed".

Предистория[редактиране | редактиране на кода]

В ранните си години, той бе бездомен сирак - скитащ се по улиците на град Дейнас, за който предполагаше, че е родното му място... Той бързо се научи да краде за да оцелява.

С времето той привлече вниманието на местната гилдия на крадците, които го взеха под крилото си и той вече не беше сам. Един ден обаче, градската стража намери скривалището им, и те се опитаха да го използват за примамка, която да им спечели време да избягат, но той се оказа по-жилав и успя да се измъкне. За отмъщение, той изпрати анонимно писмо на стражата с координатите на бившите си приятели.

Той реши да напусне Дейнас. Този град му бе донесъл само мъки. За това той се превърна в наемник. Докато не намери земята на Понтийците. Там той отново се почувства като част от нещо по-значимо. Когато Понтус му предложиха да се присъедини към тях, той прие.

Минаха години и той се сближи с Понтийците. Но за негова жалост, те също се оказаха предатели... Неразбирателство със съзнически на Понтус клан - кланът Дуло, го постави в неловка позиция. Водачът на Дуло сметна Орен за предател и нареди на армията си да го преследва и убие и той за пореден път трябваше да бяга. Когато се завърна при Понтус, те приеха думата на Дуло за истина, и го изгониха от редиците си.

Отново Предаден. Отново Сам.

Останал без друго място на което да отиде, той се завърна в Дейнас, само за да бъде посрещнат от качулат мъж, който му поднесе най-шокиращата за него новина - Орен бе пряк наследник на рода Дейнас, първооснователите на града. Той бе чувал само легенди за тях... Че след като се сменило управлението на града, фамилия Дейнас основали тайна гилдия от войни, наречени Шарадини, чиято цел била да съблюдават за опазването на мира и справедливостта в града. И той, като пряк наследник на този род, трябваше да ги поведе, поради ранната смърт на тогавашния им водач...

Сега той е известен в тази гилдия като Орен Аадрай - наставникът и водачът на Шарадините...