Барни Ръбъл

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Барни Ръбъл
герой 
от Семейство Флинтстоун
Характеристики
Пол мъж
Коса руса
Професия мебелист
полицай
оператор на кран
Роднини Бети Ръбъл (съпруга)
Бам-Бам (осиновен син)
Първа поява Семейство Флинтстоун“ (1959)
Барни Ръбъл в Общомедия

Барни Ръбъл (на английски: Barney Rubble) е герой от анимационния ситкомСемейство Флинтстоун“. Барни е съпругът на Бети Ръбъл и баща на осиновения им син Бам-Бам. Неговите най-добри приятели са съседите му Фред и Уилма Флинтстоун, които имат дъщеря – Пебълс Флинтстоун.[1]

Образът на Барни се основава на този на Ед Нортън от телевизионния сериал от 1950-те години The Honeymooners, изигран от Арт Карни.[2] Подобно на Ралф Крамдън от сериала, Фред постоянно търси възможности за бързо забогатяване, докато Барни, подобно на Нортън, намира живота си за задоволителен, но участва в плановете на Фред, защото му е приятел. Обикновено, след като Фред спомене плана си, Барни изказа съгласието си, като се смее и казва: „Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ… ОК, Фред!“ или „Хе хе хе ... както кажеш, Фред!“.

Интересите на Барни са боулинг, билярд, покер и голф (макар че в някои епизоди Барни не знае как да играе голф). Освен това е талантлив пианист и барабанист.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Erickson, Hal. Television Cartoon Shows: An Illustrated Encyclopedia, 1949 Through 2003. 2nd. McFarland & Co, 2005. ISBN 978-1476665993. с. 333 – 344.
  2. Gitlin, Martin. The Greatest Sitcoms of All Time. // Scarecrow Press, 7 November 2013. Посетен на 20 December 2016.