Баръш Ардуч

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Баръш Ардуч
Barış Arduç
Barış Arduç.jpg
Роден
Шерцинген, Швейцария
Активност 2011 – настояще
Местожителство Истанбул, Турция
Значими роли Йомер Ипликчи,
(„Любов под наем“)
Кузгун Джебеджи,
(„Гарванът“)
Уебсайт

Баръш Ардуч (на турски: Barış Arduç) е турски актьор и модел. Най-известната му роля е в образа на Йомер в сериала „Любов под наем“.

Ранен живот[редактиране | редактиране на кода]

Баръш Ардуч е роден на 9 октомври 1987 г. в Шерцинген, Швейцария в семейството на Гюляй и Ерол Ардуч. Той има по-голям брат Онур и по-малък брат Мерт. Родом Баръш е от Албания, баща му – от Фатса, а майка му - от Артвин. Когато е на осем години, се мести заедно със семейството си в Истанбул.

Ардуч завърша основно и средно училище в Турция. Завършва първи клас в начално училище в Сакаря през 1998. Тогава семейството му е принудено да се премести в Болу след земетресението в Измит през 1999. Завършил е средно училище и първа степен от гимназията в Болу. По-късно семейството се мести в Юскюдар, където Баръш завършва гимназия през 2005. След това, прекарва първата година от колежа в спортната академия „Erciyes University“ в Кайсери. Занимава се с доста дейности – плуване, гмуркане, футбол, баскетбол, хандбал, каране на каяк. Учил е в спортната федерация „Turkey Underwater“ за една година и е работил като спасител осем години в Шиле (провинция на Истанбул). През 2007 е взимал курсове по актьорско майсторство в „Ekol Drama“. Получава театрално образование в театъра „Sadri Alışık“, а през 2010, след срещата си с Айла Алган, престъпва към професионалната си кариера.

Кариера[редактиране | редактиране на кода]

2011 – 2014: „Не се тревожи за мен“, „Днешните шегаджии“ и филми[редактиране | редактиране на кода]

Първите проекти на Баръш са през 2011 – „Малката дама“, „Слушай, скъпи“ и „Мръсната седморка“. По-късно, през 2012 се снима в сериала „Не се тревожи за мен“ в ролята на Ахмет. През 2013 участва в сериала „Днешните шегаджии“ в образа на Селим заедно със Селчук Йонтем, Серхат Теоман и Джансу Тосун.

През 2014 Ардуч се снима в първия си игрален филм „Само ти“ като Емин. Същата година участва във филма „Deliha“ в ролята на Джемил и си партнира с Гупсе Йозай, Джихан Ерджан и Зейнеп Чамджъ.

2015 – настояще: „Racon: За семейството ми“, „Любов под наем“ и реклами[редактиране | редактиране на кода]

През 2015 се снима в сериала „Racon: За семейството ми“ в образа на Текин, но продукцията е спряна след четвърти епизод. През юни същата година Баръш започва снимки в сериала „Любов под наем“ в ролята на Йомер Ипликчи, като си партнира с Елчин Сангу, Салих Бадемджи и Синем Йозтюрк. Сериалът набира голям успех и се превръща в един от най-популярните, като почти всяка седмица е с най-висок рейтинг. През юни 2016 списание „GECCE“ обявява, че „Любов под наем“ е най-добрата романтична комедия за 2015.

През 2015 става рекламно лице на обувките „Деримод“, като фотосесията е заснета от фотографа Нихат Одабашъ.

Филмография[редактиране | редактиране на кода]

Филми[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля
2014 Само ти Емин
2014 Делиха (Лудата Зелиха) Джемил
2017 Време за щастие Мерт

Телевизия[редактиране | редактиране на кода]

Година Заглавие Роля
2011 Малката дама Дженк
2011 Слушай, скъпи Хакан
2011 Мръсната седморка Синан
2012 Не тъжи за мен Ахмет Авджъолу
2013-2014 Днешните шегаджии Селим Байрактар
2015 Racon: За семейството ми Текин Атан
2015-2017 Любов под наем Йомер Ипликчи
2019 Гарванът Кузгун Джебеджи
2020- Ямата Арък Бьоке Ерденет
     Портал „Биографии“         Портал „Биографии          Портал „Турция“         Портал „Турция