Беседа:Акцент

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Източници?

Или да вярваме, че анонимният е авторитет.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 93.183.165.165 (беседа • приноси) 12:59, 6 февруари 2010 (проверка).

Можете да сложите шаблон {{източник}} на твърденията, които Ви се струват странни или {{без източници}} в началото на статията. Надявам се, някои от другите читатели би се заинтересувал да потърси източници.--Vodnokon4e 13:31, 6 февруари 2010 (UTC)[отговор]

Много тенденциозен текст[редактиране на кода]

Следните твърдения нямат източници и са много тенденциозни:

"Затова човек още от детската си възраст усвоява определени говорни навици, които не му позволяват да говори чисто друг диалект или език." "Това е навик, който трудно се отвиква и издава произхода." "Това също издава произхода и е един от факторите за наличие на социално противопоставяне „столичанин/провинциалист“." "Акцентът се дължи на фонетични затруднения, които човек трудно може да преодолее дори и при желание, докато изговорът на /mlɛkɔ/ вместо /mljakɔ/ не се дължи на това, че говорещият не умее да произнася /ja/ вместо /ɛ/."

Последното твърдение освен тенденциозно е и напълно погрешно, защото внушава, че акцентите се дължат на неспособност на говорещия да произнася определени звуци.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 82.103.125.1 (беседа • приноси) 15:38, 23 август 2012‎ (проверка).

Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля, чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки – вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника.--Сале (беседа) 13:00, 23 август 2012 (UTC)[отговор]
реално неспособността е не само да ги произнася, а и да ги чува/различава от близки фонеми в родния език