Беседа:България на Европейското първенство по футбол 2004

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Защо Янкович, Пажин и Загорчич са със сръбски знамена, нали са натурализирани, респективно са взели българско гражданство?! --Подпоручикъ (беседа) 18:20, 3 април 2012 (UTC)

Никъде не пише, че трябва да си сменят и имената след като са натурализирани. При тях една евентуална смяна би станала лесно, а какво ще прави Лусио Вагнер?:) Отделно натурализирането като процес не е нещо ново и особено, много от играчите на ЦСКА и Левски са били натурализирани, за да се освободи бройката за чужденец.--Ilikeliljon (беседа) 05:57, 11 април 2012 (UTC)
С натурализирането получат българско гражданство, т.е. трябва да са си с БГ знаменца. За имената - не мисля някъде да се срещат като Янков, Пажинов и Загоров. --Подпоручикъ (беседа) 06:01, 11 април 2012 (UTC)
Аа, ясно, аз нещо не съм довидял:))) Сторило ми се е, че става въпрос за имената, а не знаменцата. Честно казано, въпреки, че са натурализирани не ми се струва уместно да се сменят знаменцата. Виж, ако живеят от много време в страната подобно на Лукас Подолски и Месут Йозил за Германия, тогава е добре--Ilikeliljon (беседа) 07:57, 11 април 2012 (UTC)

ps: Пък и те са български граждани с това натурализиране, а не българи по етнос, което мисля, че изразява същността на знаменцето.--Ilikeliljon (беседа) 07:58, 11 април 2012 (UTC)