Беседа:Ветрен

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Дискусия от У:СИ[редактиране на кода]

Копирам тук дискусията от У:СИ. --Спас Колев 13:15, 29 юни 2006 (UTC)

Статията Ветрен е заета от града в Пазарджишка област, а препратките към многото други села е във „Ветрен (пояснение)“. При цялото ми уважение към града (и внимание към неговите вина :-)), считам как името трябва да бъде заето от пояснението. Преместването на статията за града мога и сам да направя, но за преместване на пояснението ще се иска администратор. Та нека да го пообсъдим. -- Златко ± (беседа) 14:27, 21 юни 2006 (UTC)

 • Нито си посочил в заглавието на раздела правилната статия за триене, нито тука му е мястото на обсъждане на Ветрен, нито си казал защо "считаш как имеето трябва да бъде заето от пояснението".--Phips 18:33, 21 юни 2006 (UTC)
  Точно това име ще е за триене - след преместване на текущата статия до „Ветрен (град)“ там ще остане пренасочване, но няма да мога да преместя „Ветрен (пояснение)“ върху него. Едва ли очакваш от мен да предлагам статията за града да бъде изтрита! За мен е все тая дали обсъждането ще е преди двете премествания или между първото и второто при положителен резултат, но ще има значение ако мненията са срещу предложението ми за разместване. Обсъждам тук, защото триене ще има и защото в дискусиите тук взимат участие повече хора, отколкото ще надникнат на беседата.
  Моля за извинение - писал съм и началото на беседата, и отговора към Phips на грешното място (У:ЗА). Тук въпросът му би бил странен, но там си беше съвсем на място! -- Златко ± (беседа) 22:55, 21 юни 2006 (UTC)
  Мотивите ми са, че Пазарджишкият Ветрен доскоро също беше село и не знам да има някакъв значителен превес в популярността му, т.е. е излишно за другите имена да се минава през две препратки и за по-равнопоставена навигация между страниците основното име трябва да е пояснение. Предполагам сумарно другите имена са доста над 50%, а няма да се учудя, ако бургаският Ветрен е по-познат (целият автомобилен трафик за Южното Черноморие тече през него). -- Златко ± (беседа) 22:51, 21 юни 2006 (UTC)
Аз също смятам, че Ветрен трябва да е пренасочване.--Мико Ставрев 15:42, 23 юни 2006 (UTC)
Остави извиненията, ама аз все още не мога да схвана. Нека приемем, че градът не заслужава главна статия. Тогава: 1, мести се на В(г); 2, В(п) се копи-пейства във В, където редиректът се изтрива; 3, след като се направят нужните промени по статиите (поясненията да са към В), В(п) се изтрива бързо. Ти какво, искаш администратор, за да е В начисто ли?--Phips 23:19, 24 юни 2006 (UTC)
Той иска да се запази историята на всяка статия там, където й е мястото. Затова тези неща не се правят с копи-пейст - ако това беше редно, в много случаи щеше да ни е по-лесно, но не е. --Христомир Раков 20:47, 25 юни 2006 (UTC)
Phips, макар и мъничка, но пояснението също е статия и е правена от повече от един човек. Ако я преместим ще запазим кой кога я е развивал, вместо да копираме на съдържанието. -- Златко ± (беседа) 08:26, 26 юни 2006 (UTC)
 • Продължавам да смятам, че мястото на това обсъждане не е тук, а на У:ЗА. То дори няма нужда от чак толкова обсъждане. Извинявам се на Златко, ама не той го е започнал на У:ЗА, ами аз го преместих там. Но репликата на Phips "не тука му е мястото на обсъждане на Ветрен" беше преди това и се отнасяше точно са У:СИ, защото всъщност тук е "грешното място". Наистина, това не е гласуване за изтриване (да виждате някой да е гласувал досега?), а най-обикновена заявка за администраторите, с която дотук всички сме съгласни и трябваше отдавна някой администратор да е свършил работата, вместо да си чешем тук езиците (ъъъ... клавиатурите) и да пълним страницата с празни приказки. Призовавам това да стане възможно най-скоро и секцията да се архивира, че се излагаме. --Христомир Раков 21:02, 25 юни 2006 (UTC)
  Христомире, твойта кожа :-), оставяй някаква следа за преместването (препратка тук, обяснение там) - помислих че съм объркал кое къде, защото пиша в сто екрана едновременно.
 • Преместих пазарджишкия Ветрен като Ветрен (Област Пазарджик) (и не като град, за да не местим след като още някое село стане град). За бързо или за бавно, но сега пранасочването трябва да се изтрие и пояснението да се премести. -- Златко ± (беседа) 08:26, 26 юни 2006 (UTC)