Беседа:Водородна бомба

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Пренаписване[редактиране на кода]

Пооправих статията, но не се чувствам достатъчно компетентен, за да премахна шаблона за подобрение. Нека някой физик я погледне.:-) Също така, не съм сигурен, че това въобще трябва да съществува като отделна статия - в англоезичната Уикипедия например, H bomb, Hydrogen bomb и Thermonuclear bomb препращат към статията за "Атомно оръжие" - en:Nuclear weapon.--Daggerstab 19:01, 13 март 2006 (UTC)

Тези бомби ги наричаха „термоядрени“ и не са ползвани, само са изпитвани. Едните думкат бомбата, другите мерят коло се сътриса земята и преценяват каква е мощността. После другите гледат да думнат още по-силно, а едните... Има статия за Цар_бомба --ИнжИнера 19:32, 13 март 2006 (UTC) Стабилен Stable
На някои места статията доста куца, така че ще се опитам да я пренапиша изцяло. В английската уикипедия наистина трите статии са обединени в една, но според мен би било по-добре ако "Водородна бомба" и "Термоядрено оръжие" са обединени в една статия, която обаче не е част от тази за атомните оръжия като цяло. Така де, за по-лесно намиране на необходимата информация - английската статия за атомно оръжие е доста големичка и донякъде объркваща, така че е по-добре да оставим тази отделна (както и тази за неутронната бомба). Tangra632 07:00, 31 май 2007 (UTC)
Статията наистина има нужда от сериозна преработка, и тя не е единствената, много статии свързани с физиката имат фактологически грещки и неточности, но малко по малко. Ако се заемете с тази статия, погледнете френската е добре написана. Успех--Радостина 07:19, 31 май 2007 (UTC)
Какво точно означава „обикновена“ атомна бомба? Сигурно има и "необикновенна"?И се пише "МЕГАТОННА".