Беседа:Военна авиация

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Здравей. Daggerstab! Хубаво е, че си започнал такава статия, засега само с кратко определение на понятието. Видях, че си го дал само въз основа на ЕН статията. И там обаче не е правилно в обяснението да се използва отглаголното съществително, т.е. да се акцентира въхру действието (use = употреба) - в такова значение изразът може да се разбира изключително рядко, на практика така не се използва. Впрочем те веднага след това изреждат какво включва авиацията, т.е. те го разбират като нас - като "съвкупност" (или подобно), а не като "употреба". Ако попиташ военен или поне служил) асоциацията му ще бъде именно за "съвкупност" от самолети, хеликоптери и пр., както и за рода войски "военна авиация" (бойна, транспортна и др.), който е основата на вида въоръжени сили, наречен "военно-въздушни сили". Затова, ако толкова държиш на "употреба"-та, поне я дай на втори план. Поздрави, --Elkost 10:27, 12 октомври 2006 (UTC)

Добре е да се добави, че българите първи са използвали авиацията за бойни цели, "бомбардирайки" Одрин с ръчни гранати от самолет през Балканската война. --Elkost 10:27, 12 октомври 2006 (UTC)
Ако погледнеш историята, ще видиш че не съм я започнал аз :-) Просто направих опит да оправя конфликта на дефиницията. --Daggerstab 10:46, 12 октомври 2006 (UTC)
Да, извини ме, че към теб се обърнах - просто гледах твоята редакция и реших, че толкова кратък текст е само за нова статия вместо да погледна историята. Все пак коментарът ми по статията остава в сила. Поздрави --Elkost 11:49, 12 октомври 2006 (UTC)