Беседа:Георги Аспарухов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Това изречение не ми е съвсем ясно:
"Има 38 мача и 18 гола за Купата на България, както и 35 мача и 20 гола за Купата на България." --Горан 20:42, 27 юни 2004 (UTC)

Ами просто според едни източници има 38 мача и 18 гола, а според други - 35 и 20... и аз нещо не съм си догледал какво съм написал, и ето ти го резултата. :) Между другото, всъщност това са мачове за купата на Съветската армия, но тя по-късно става купа на България. Чудя се дали не е по-правилно да го оставя Купата на С.А., тъй като това е все едно да кажеш, че Карл Велики е управлявал Франция (макар че за някои французи сигурно е така:-) ). Звучи ми като анахронизъм. --Webkid 16:41, 28 юни 2004 (UTC)
Ами трябва си да напишеш на Купа на съветската армия, защото турнирът тогава просто се е казвал така... Иначе за синоним може да се използва Купа на страната ([1]).
Aма те много източници станаха:) Не е ли един от тях най-достоверен? Аз имам вкъщи една книжка за живота на Гунди, но ще имам достъп до нея чак след няколко месеца... --Горан 08:31, 29 юни 2004 (UTC)
Значи според трети източник (официалния сайт на Левски) той е записал 245 мача:) За националния отбор казват 50 мача, за купата нищо не казват. Аз на тях им вярвам за тези неща, защото са най-официални (а и 245 мача е средно решение между другите два варианта - всички са доволни :-)). --Горан 11:21, 3 юли 2004 (UTC)
А според четвърти, който проверих току-що, също е изиграл 245 и 50 мача съответно. Ще направя промените ей сега. :) --Webkid 13:24, 3 юли 2004 (UTC)
Има 36 за купата и 247 за "А" група, 2 от мачовете за първенство неправилно са отчетени като мачове за купата. Има точно 200 мача за Левски (пресметнах го от официалния сайт).

Само вишист е способен![редактиране на кода]

...да прекара пътя от Петрохан през Витиня. Тоест - да вземе да преписва от източник, дето се твърди подобна нелепица. Цитирам: „...прохода "Витиня", където попадат под излязъл на пъта от Петрохан камион ...“ И когато шофьор, или просто нормален карач на кола от западна и северозападна България прочете подобна глупост, той ще си състави за автора и произхода му изречение по шифьорски, на нелитературен български. Аз, Инжинера, съм на негова страна, понеже образованието не ми е повредило мисленето. Работата ми в производството ме научи, че единствения начин да не се бъзикат с тебе и да не съставят изречения, е да си разбираш докрай от работата. А вие си прекарвайте тука правила за никакви лични нападки, правете го свърталище на лаладжии. Но аз като си му кажа нещата по по шофьорски, другия път, преди да спомене за „пътя от едикъде си“, ще отвори пътната карта и ще види има ли такъв. --ИнжИнера 13:16, 24 август 2006 (UTC) Стабилен Stable

Посипвам си косите с пепел. Прав е ИнжИнера, че е редно да се отваря пътната карта. И следващият път сигурно ще го направя. Но ето, сега пък ще се доверя на ИнжИнера, вместо да ходя да отварям картата... Вени Марковски 13:34, 24 август 2006 (UTC)
Ще се впишеш добре тука. Нито убежденията, нито интересите и наклонностите са пречка. Трябва само да се пишат проверими работи и да не се опитваш да пречиш, когато някой намери източници и въз основа на тях напише неща, дето хич не ти е кеф да ги четеш. Просто е, а резултата (вече!) е като за 1-ва стр. на Гугъла. --ИнжИнера 13:45, 24 август 2006 (UTC)
Действително се предоверих на литературата. Но пък, от друга страна, ако не го бях направил, ти нямаше да си направиш труда да опишеш точно как е станала и къде е станала катастрофата. А това не всеки може да го направи, защото не всеки си спомня стария път. За което Уикипедия трябва да ти е благодарна. Вени Марковски 14:39, 24 август 2006 (UTC)

Защита[редактиране на кода]

Абе защитете я тази страница, вместо да си играем на шикалки... --Радостина 00:51, 25 ноември 2008 (UTC)


Консомолски секретар![редактиране на кода]

Водно кобилче ГА е бил консомолски скретар на националния отбор по футбол и се е гордял с това. Има го в телевизионно интервю за предстоящите квалификации за европейско, не ми трии пояснението. Ще ми е трудно да ти публикувам клипче като референция за казаното!--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 91.201.172.66 (беседа • приноси) 21:14, 7 Февруари 2010 (UTC).

Аз го изтрих последния път. Ако го има някъде - дай източник. Така всеки може да напише каквото реши. --Martinkunev 23:15, 7 февруари 2010 (UTC)

Источника е БНТ интервю преди заминаване за световното! Моля ти се недей да триеш неща, за които явно си малък за да знаеш! --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 91.201.172.66 (беседа • приноси) 17:06, 3 април 2010 (проверка).

иСточника нека бъде предоставен, [...]! --Предният неподписан коментар е направен от GOOR (беседа • приноси) 17:34, 18 септември 2010 (проверка).

Първо да отбележа, че се казва "коМсомолски" - от "КОМунистический СОюз МОЛодежи" :-). Второ - че в онзи период никой не те питаше щещ ли, не щещ ли да ставаш комсомолец и това е добре известно на всички, които са на определена възраст. Аз лично (понеже съм достатъчно голям) съм гледал споменатото интервю - направено преди световното първенство в Мексико'70 и поне в него не си спомням да е намесвана темата политика. И още - да се говори за квалификации за европейско първенство до 1976 г. вкл. е анахронизъм, тъй като финалният кръг е започвал чак с полуфиналите. Четвърт и осминафиналите са се играели при разменено гостуване. Dino Rediferro (беседа) 03:42, 19 декември 2015 (UTC)

Качество[редактиране на кода]

Възможно ли е за "футболиста на народа" да има толкова некачествена статия(Поздравления за създателя). Как не се намери един фен, който да обработи статията.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 94.237.94.185 (беседа • приноси) 14:22, 30 април 2011.

Information.svg Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки – вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника.--Vodnokon4e 11:30, 30 април 2011 (UTC)