Беседа:Гимназия общ тип (Босилеград)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Името[редактиране на кода]

Моля да бъде сменено заглавието на статията. Това че е преписано от сайта на ДАБЧ не означава че информацията е достоверна. Гимназията не носи име на патрон изписва се само Гимназия. Общ тип е пояснение, което означава общообразователна, непрофилирана в превод. --Raskoyu 19:28, 18 февруари 2012 (UTC)

Добре, но чие име носи? Не може да е просто „гимназия“. Иначе нямаше да има разлика между средните училища в страната.--Rebelheartous 20:06, 18 февруари 2012 (UTC)
Не носи име, няма патрон - в това е целият парадокс, и сигурно е единственото в Сърбия кое няма патрон и не е кръстено на никого от 1990 г. до ден днешен! За разлика от другите гимназии тази се пише с главна буква винаги - Гимназия, така пише и на дипломата ми за средно образование. Общ тип обаче е грешно заглавие и не променя факта на абсурда. Общ тип = общообразователна (в прев. от сръбски) В Сърбия има стотици гимназии които са с такъв профил - общообразователен. --Raskoyu 17:35, 23 февруари 2012 (UTC)
Линк към сайта на Община Босилеград http://www.bosilegrad.rs/stari/obrazovanje_bg.htm --Raskoyu 10:36, 24 февруари 2012 (UTC)