Беседа:Детска железница Пловдив

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Нямаме никакви снимки. Има ли желаещ да щракне някоя и друга? --Elkost (беседа) 06:21, 7 юли 2014 (UTC)[отговор]

Езикът на статията[редактиране на кода]

Безумно дразни употребата на маса умалителни – гаричка, влакче, спирчица.

А железницата е съвсем истинска впрочем. И гарата е гара и спирката, спирка. Стандарта 600мм е нормален ЖП стандарт. Локомотивите и вагоните са (бяха) стандартни теснолинейни ЖП локомотиви и вагони.

Не знам, може от 2007-ма насам да са го направили като влакче от лунапарк. Но детската железница е създадена със съвсем други цели – образователни.

По време на социализма на нея работеха само деца, под надзора на преподаватели, разбира се. За което в статията няма нито дума.

Статията има нужда от сериозно доработване. — Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 91.148.187.32 (беседа) 09:23, 25 април 2022 (UTC) (проверка)[отговор]

Благодаря Ви за направените забележки. Не забравяйте, че Уикипедия се създава от хора като Вас, така че не се колебайте и сам(а) да поправяте възможни неточности или да допълвате информация. Единствено помнете, че е силно желателно всяка информация в енциклопедията да бъде подкрепена с източници, желателно благонадеждни, което позволява на читателите сами да направят проверка. Ако имате нужда от помощ при редактирането, не се колебайте да питате на Уикипедия:Разговори. Ted Masters (беседа) 02:14, 26 април 2022 (UTC)[отговор]