Беседа:Електрон

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Мога ли да я откоментирам и преработя[редактиране на кода]

Мога ли да знам защо един от малкото свестни текстове по физика е сложен като коментар от инжинера? Мога да имам съмнения, че е копиран отнякъде, но... като гледам и Емо е имал проблем... не е ли редно да сложим шаблон авторски права или обраборка, недоумявам за слагането на текста като коментар. Ох, не мога да я гледам тази статия... има ли някой против да я откоментирам:-)? Не искам обаче да се повтаря дискусията--Радостина Георгиева 15:24, 16 юни 2007 (UTC)

Моля, запознай се с Отношение към потребители с отнети права. Не би следвало да задаваш въпроси на такива потребители, в случая ИнжИнера, защото той няма право да отговори, без отново да наруши правилата, невъзможно му е без да обижда други редактори, включително незамесени в текущата дискусия, а ние трябва да изтриваме неговото творчество през периода на забраната. Затова, редактирай статията както намериш за добре. Ако има проблеми, други редактори ще се включат в обсъждането. Поздрави. --Петко 00:09, 18 юни 2007 (UTC)
Ако забелязваш, НЕ питам инжинера, чети внимателно какво съм написала, питам всички и питам принципно: защо не сте сложили шаблон, а коментар, срам и позор е състоянието на статиите по физика, за мен е непосилен труд... питам мога ли да я откоментирам и преработя или има причина да е така?--Радостина Георгиева 00:15, 18 юни 2007 (UTC)
Можеш, ползвай горната препратка "редактиране". Няма нужда да питаш за разрешение дали може да подобряваш незащитени статии. Само да не стане грешка: предполага се, че разбираш от материята и познаваш терминологията на български, както е в българските учебници. --Петко 00:18, 18 юни 2007 (UTC)
Аз все пак съм физик, ако случайно имам съмнение в някой термин на бг, ще питам другите физици. Мисля, че е крайно време определени статии да се пишат от специалисти--Радостина Георгиева 00:38, 18 юни 2007 (UTC)
В тази връзка, не трябва ли да е „релативистко“ или „релативистично“, а не „релативистско“? --Спас Колев 10:49, 9 август 2007 (UTC)
Като обикновен потребител, смятам че в статията за електрона има само няколко полезни изречения, чието място е в уикипедия. За проба само прочетете статията и обяснете каквото сте разбрали на някой ученик. Освен това съдържанието не е поднесено в "Енциклопедичен стил" и изразява мнение на автора. Според мен като цяло информацията е копирана (преведена) от научна статия при това без никакъв опит за стилова корекция. За превода, термините и прекомерната употреба на чуждици да не говорим. Жалко, че 2 години стои в този вид и никой не е обърнал внимание (а колко ли други статии са в подобен вид?) -- Емил Петров .
Information.svg Благодаря за Вашето предложение! Ако смятате, че дадена статия трябва да бъде написана или подобрена, моля чувствайте се свободни да направите тези подобрения. Уикипедия е уики, така че всеки може да редактира почти всяка статия просто като щракне бутона редактиране отгоре. Дори не е нужно да сте влезли (въпреки, че има много причини да го направите). Уикипедианската общност Ви окуражава да бъдете смели, когато редактирате статии. Не се притеснявайте, ако от време на време допускате неволни грешки — вероятно те ще бъдат открити и оправени бързо. Ако не сте сигурни как се редактира, вижте тук или потренирайте в пясъчника. --ShadeOfGrey 05:23, 24 февруари 2009 (UTC)