Беседа:Знание

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Статията Знание е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас B Клас B Липсваща статия Малка Symbol a class.svg 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Чудно ми е защо трябва да се обяснява дума на български език с Оксфордския тълковен речник за английски език? --Николов 10:51, 2 април 2011 (UTC)

Защо не - знанието е универсално.. :-) Не, сериозно - можеш просто да приемеш Оксфордския речник като един от най-достоверните източници, който просто се е случило да е на английски. Ако намериш по-добър или по-авторитетен източник, не мисля, че някой ще се възпротиви да го замениш. Дори да бъде на български. --Александър 16:31, 2 април 2011 (UTC)
Цитат от „Малък тълковен речник на българския език“, изд. „Слово“, В. Търново, 2001:
зна̀ние ср. 1. Съвкупност от факти и теоретични истини от определена област, които едно лице е усвоило. Имам знания по история.
2. Науката като цяло; познание. Човешко знание.
Не е опит да се намеся в дискусията, само цитирам достъпен ми български източник. --Zelenkroki 08:31, 26 декември 2011 (UTC)

Необходим ли е шаблон за пренаписване от специалист?[редактиране на кода]

Имам известни съмнения, дали допълних подходящо статията, като използвах статията „Знания“ от речника по психология, 1989. Надявам се някой по-компетентен да провери преразказаното, защото в никакъв случай не се приемам за специалист. Спирам до подточката за проверка на знанието, която е самостоятелна статия, и поредица от различни статии с наименование „Тест...“, материя, която е достатъчно болна за нашата образователна система. --Zelenkroki 08:21, 26 декември 2011 (UTC)