Беседа:Медицински университет (София)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Статията е станала като сайт на Медицинския университет (ако не е пренаписана оттам), освен това самото съкратено наименование "МУ" е неприемливо. Авторът май не е разбрал смисъла на Уикито, щом дори баловете за класиране е включил. Аз съм за прередактиране. ToKo 21:42, 5 януари 2006 (UTC)

Сложих шаблон, че се нуждае от форматиране. --The Engineer 21:49, 5 януари 2006 (UTC)

Какво да му се форматира?Баловете ги има като информация,за тези,които се интересуват от университета.Все пак статията ще заинтересува хора,които кандидатсват там,а не които ще ходят да го разглеждат като музей.Информацията - пренаписана или не си е факт.Това не литературно интерпретативно съчинение или есе!!!Съкращението МУ-София е общоприето от нашия медицински университет и може да се срещне навсякъде в официалните документи,касаещи университета!!! Vulnus 22:05, 5 януари 2006 (UTC)

Форматиране означава нагласянето й според общия стил на уикипедия, т.е. как и къде са подзаглавията, кое да се удебелява и кое не , пункуация, правила за наименование и други оформителски дейности. Не се ядосвай, въпроса почти не засяга съдържанието.--The Engineer 22:13, 5 януари 2006 (UTC)

А във връзка със съкращението "МУ" и баловете? Vulnus 22:17, 5 януари 2006 (UTC)

Доколкото знам правилата за наименование, наистина основното трябва да е пълното, а в самата статия да се прибави съкратено, алтернативно и др. Също се правят и пренасочвания от други имена. Баловете могат да се дадат евентуално за пример за еди коя си година, но в една енциклопедия, трябва да има по постоянни неща, баловете се променят. Просто си представи как изглежда статията в книжна енциклопедия, тук трябва да е нещо подобно. Не трябва да е помагало на кандидатстудента или реклама. Разбира се може и да се окаже, че си прав/а в крайна сметка. Но засега има някаква политика, какво и как да се включва тук според която май ТоКо е прав. Има някакви там правила в статииите, какво не е уикипедия и какво е уикипедия. Също така, ако те дразни шаблона например, спокойно го махни, всеки има право да пише по статиите и аз който съм сложил този шаблон вероятно съм доста по-куха лейка от тебе и не съм наясно с темата, та редактирай смело и не се притеснявай :-). --The Engineer 22:56, 5 януари 2006 (UTC)