Беседа:Отровни и силно действащи лечебни растения

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Билките във всеки дом--Luxferuer (беседа) 16:56, 12 март 2014 (UTC)[отговор]

  • Воден морач обикновен Oenanthe aquatica L. Apiaceae

bgconv.com Наредба № 5 от 19 юли 2004 Г. за изискванията, на които трябва да отговарят билкозаготовителните пунктове и складове за билки. Издадена от Министерство на здравеопазването и Министерство на околната среда и водите. Приложение № 5 към чл. 18, т. 2, буква "б". Отровни лечебни растения. Обн. ДВ. бр.85 от 28 Септември 2004г.--Luxferuer (беседа) 11:27, 13 март 2014 (UTC)[отговор]

Неенциклопедичен увод[редактиране на кода]

  • Продължава да няма определение. Трябва да е нещо като „Отровни растения са такива растения които ...“ и чак след това да има източник за това.
  • Категорично трябва да се махне частта „и силно действащи лечебни“ най-малкото защото тя не отговаря на свързаните статии в другоезичните Уикипедии. Ако ще се запази като списък трябва да се преименува на „Списък на отровни растения“ както е в другоезичните. Дали има смисъл като списък е друга тема. Според мен не доколкото това трябва да е категория а не списък.
  • Цитатът в началото няма никакво място там особено като не е указан авторът който се цитира (пак като за увода източникът не е достатъчен).
  • Това с дозата според възрастта няма никакво място тук. Същото го има в Билка според мен трябва да се махне и оттам. Уикипедия не е ръководство за самолечение.

Сале (беседа) 11:35, 19 септември 2022 (UTC)[отговор]