Беседа:Пиринска Македония

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Идеологизиране[редактиране на кода]

Част от писанията ми се виждат доста идеологизирани и то без никакви източници (1. българите, които са живеели в Македония, са имали българско самосъзнание, но са се наричали македонци, както други българи са се наричали шопи или добруджанци например. Това е географско, а не национално определение, както днес се опитват да го дефинират официално в Република Македония, за да изопачат националното чувство на българите от Пиринска Македония.; 2. Непринуждавани от партията, македонците, живеещи в другите части на страната, са се описали като такива, каквито всъщност са били - българи - право, отказвано им в Пиринския край десет години.). Може би ще е добре или да се изтрият, или да се редактират и подкрепят с източници. --Александър Бахнев 08:15, 12 октомври 2008 (UTC)

Изобщо не съхранява NPOV --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 77.28.16.112 (беседа • приноси) .

В сравнение с кое, може би това -> [1]?!? Уикипедия е свободна енциклопедия, всеки може да допринесе към нея, стига да спазва правилата за това. Ако прегледата историята и беседата на статия Македонизъм ще видите, че по най-демократичен начин и с разбиране се отнасяме към списването на статията от страна на едно момче от РМ. Нещо неясно? Подпоручикъ 05:34, 20 март 2009 (UTC)

Па не би казал точно така. Данните които пласирах там изобще нямат връзка с македонизма. Както и казах в беседата на тази статия, моят подвиг да напиша тези данни в статията македонизъм са чисто извод на моята добра воля и нарав, затова че, знам че е неприфатимо да пиша некаде другаде. 89.205.10.181 18:31, 21 март 2009 (UTC)

Граници[редактиране на кода]

Защо ми се струва, че най-източната част от Благоевградска област попада отвъд Места, която е границата на физико-географската област Македония. Тази зона е в обхвата на Родопите, които са част от Тракия. Така ли е или нещо бъркам? Jingiby (беседа) 06:56, 24 май 2017 (UTC)

Бъркаш - целата долина на Места е Македония. --Мико (беседа) 14:51, 22 юни 2017 (UTC)
Да, коментирах го в моя редакция в самата статия тогава. Jingiby (беседа) 14:52, 22 юни 2017 (UTC)
Ааа - то старо, аз помислих, че е некво ново питане - а то Павел се упражнява. --Мико (беседа) 16:15, 22 юни 2017 (UTC)