Беседа:Планетариум с народна астрономическа обсерватория/Архив1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

ƒТекстът на тази статия е копиран без всякакви изменения от официалния сайт на Планетариума в Смолян. Възможно е авторът на статията, потребител Planetarium, да е идентичен с административното ръководство на Планетариума, но официално потвърждение на това обстоятелство е повече от необходимо. --Soren 11:04, 20 септември 2010 (UTC)

Потребител Planetarium определено е идентичен с административното ръководство на учреждението - гледай какво става тук - човек не се държи по този начин, ако няма 20 години административен стаж на ръководна длъжност. Дай пример как трябва да изглежда едно такова потвърждение, да му го представим в съответна на административното му самочувствие светлина. Иван беседа 11:38, 20 септември 2010 (UTC)


Господин Иванов, погрешно се разтълкували написаното от мен. Затова искам да направя някои уточнения:

1. Наистина зад потребителското име Planetarium стои екипа на Планетариума.

2. Със съобщенията, които цитирах, Ви помолих за две неща - първо да ми дадете малко време, за да се ориентирам в създаването на страници в Уикипедия, защото е нещо съвършено ново за мен и нямам вашия опит, с който да се случи всичко както трябва и много бързо. Второ, когато редактирате, просто да внимавате да не преиначавате текста, защото говори зле за институция като Планетариума, на страницата й да пише, че фотографира метеорити.

Типично по български обаче, вместо да предложите съдействието и помощта си, предпочитате да се заяждате и да бъдете груб. За ваше сведение, нямам "20 години административен стаж на ръководна длъжност" и думите ми са били всичко друго, но не и израз на самочувствие в посока на създаването и редактирането на страници в уикипедия. Причината, поради която решихме да напишем нещо в Уикипедия за Планетариума, е че наши посетители ни обърнаха внимание, че такава информация липсва. Може би просто трябваше да се свържем с Вас или някой като Вас, когото да помолим да направи това вместо нас, а не да ставаме обект на нападки, просто защото нямаме вашия опит. (Planetarium 11:53, 20 септември 2010 (UTC))

Отне ми наистина много време да направя т.нар. infobox за Планетариума, който Soren е изтрил, за да напише, че се нарушават авторски права, което не е така. Вече наистина съжалявам, че се захванах с това... Planetarium 11:58, 20 септември 2010 (UTC)

Здравейте и добре дошли в българската Уикипедия! Прощавайте за изтритата инфокутия - станало е неволно. Ще ви помоля да прочетете статията Уикипедия:Разрешения за ползване на материали. Утвърдената от уики-общността практика изисква, ако Вие наистина сте официален представител на Планетариума, да укажете на своя сайт, че сте дали разрешение на Уикипедия да ползва текста от сайта. Благодаря за разбирането. --Soren 13:05, 20 септември 2010 (UTC)
Много се радвам, че си имаме нова статия за Планетариум, а не за новия албум на Азис или за новия парфюм на еди-коя-си Кифла. Затова не тръгнах да слагам по статията шаблон:без категория, шаблон:без източници и шаблон:авторски права, а след три дни да предложа статията за изтриване, както бих постъпил ако статията не беше стойностна. Вместо това лично поставих категории и източници, и Ви указах правилата за цитиране (между другото, връщанията на правилата за цитиране на Вашата беседа не са от мен, а от Петердикс и от едно АйПи, вижте историята на беседата, аз съм над тези неща). Сложих и няколко Уикипедия:Препратки, за да Ви покажа как става и да си ги направите сами, по свой вкус. От общо 20 мои редакции по Вашата статия, 19 се оказаха конструктивни и една погрешна - метеори/метеорити - разбира се, неволно. Надявам се да публикувате необходимото потвърждение на Вашия сайт и да сложите необходимите препратки към лунно затъмнение, слънчево затъмнение и останалите термини. Вижте и новата статия за Астроклуб Сотис. Може да се възползвате от шаблон:редактирам, но в разумен срок, разбира се, да кажем до края на седмицата. Ако имате други въпроси, може да ги задавате на мен, на Сорен (на личните ни беседи, защото вече се познаваме) или да ги отнесете към цялата общност, на Страницата за разговори. Надявам се да не Ви загубим като редактори и да напишете и други статии за Уикипедия. Много бихме се радвали да предоставите под свободен лиценз няколко Ваши снимки на различни астрономични обекти и събития за Общомедия. Поздрави, Иван беседа 13:43, 20 септември 2010 (UTC)
Върнах предната редакция, защото заместваше текста на цялата беседа, но добавям тук текста и линка, който беше споделен от Потребител:Planetarium: Разрешение от Планетариума за използване на текста и информацията от сайта - http://planetarium-sm.org/BG/wiki.html --Алиса Селезньова 08:33, 21 септември 2010 (UTC)
Позволих си да изтрия текста на цялата беседа, просто защото въпросите са решени и не виждам смисъл да стоят. И определено не виждам някакъв смисъл това толкова важно разрешение за ползване на текста да стои забутано някъде в края на една неактуална дискусия. Planetarium 08:35, 21 септември 2010 (UTC)
И, честно казано, създаването на статии в Уикипедия е по-скоро мъчение и дълги писания на обяснения, в никакъв случай не удоволствие.Planetarium 08:39, 21 септември 2010 (UTC)
Триенето на съдържанието в беседите се приема за вандализъм и не е редно. Беседата тук не пречи на съдържанието на самата статия. Важното е, че се стигна до разрешение на проблема.--Izvora 08:40, 21 септември 2010 (UTC)
Вандализъм??? :) Хора, хубаво е това, което правите, контрола, който се опитвате да упражнявате, но правете разлика между вандалско триене на текста в беседата и желанието за прегледност и изчистване на Уикипедия от безсмислено съдържание. Planetarium 08:49, 21 септември 2010 (UTC)
Ами точно нечетенето на правилата как се редактира в Уикипедия и кое как се прави създава впечатление за мъчение при писането. Ако все още не сте се запознали отделете известно време за да почетете съдържанието тук. Не се притеснявайте от забележки. Виждам, че те са градивни за вас. --Izvora 08:58, 21 септември 2010 (UTC)
Ето извадка от статията от авторите на Уикипедия:Първи стъпки - "За да допринасяте енциклопедично, дори не е задължително да сте прочели всички страници с правила и упътвания. Никой не иска това от вас, а може би и вие сами не го искате." Бъдете добронамерени, както няколко пъти е споменато там, и не стресирайте с всички тези правила хората, които сега се учат. Глупаво е, че в беседата на такава институция като Планетариума ще стои толкова безсмислена дискусия. Planetarium 09:05, 21 септември 2010 (UTC)
Planetarium, успокойте се и се опитайте да разберете, че в Уикипедия има някакви вече установени порядки, които - ако познавате по-добре добрите, както и лошите страни на Уикипедия, ще разберете, че не са случайно въведени и поддържани. :) Това е казано по принцип. В случая, получаването на разрешението е логично следствие от провелата се дискусия. Предизвикана е от един редактор, в нея са се включили и други, отзовали сте се и Вие, междувременно ви е обърнато внимание и на други неща... както се казва в "Швейк", "един каже едно, друг - друго и така делото преуспява". :) При всички положения всяка наша редакция се пази в историята на страницата и е достъпна и оттам. Но за разлика от статиите, които са плод на съвместно авторство и текста им може (и е окуражително) да се пипа и от други хора, в беседите всеки си отговаря за своите реплики и не е редно да трие чуждите. :) А редактирането на Уикипедия може би наистина в началото е малко стресиращо, особено ако човек допусне някоя от най-обичайните грешки тук, за което и най-обичайно е да получи забележка :) но с практиката и овладяването на правилата за писане и особеностите на софтуера се превръща в истинско удоволствие. И да, може и да не искате да четете помощни страници, но обикновено помага. Спири 09:17, 21 септември 2010 (UTC)
И още нещо от мен. Ако искате вече приключила беседа да не присъства на тази страница невандалската постъпка, която може да направите е да я архивирате. Тук обаче ще спра и ще ви оставя да се полутате в указанията за да научите как да го направите сам. --Izvora 09:47, 21 септември 2010 (UTC)