Беседа:Плевен/Архив 1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Копирани текстове

Част от текста в статията е копиран от [[1]]. Тук копирам разрешението, което е дадено от администратора им на Потребител:Rossen

From: webmaster <webmaster@pleven.bg>
To: Rossen Petrov <user@domain.tld>
Date: Thu, 7 Oct 2004 21:28:01 +0300
Subject: Re: polzvane na material ot pleven.bg

Zdraveite,
Vidiah wikipedia.org, 4udesna e...
Mojete da polzvate tekstove i snimki ot www.pleven.bg.
Uspeshna rabota!
stefan

Това достатъчно ли е? Според мен не става ясно дали разрешението е дадено само за Уикипедия, или въобще. Също така администратора на сайта най-вероятно не притежава авторските права на текстовете в него, тъй че може би няма право да се разпорежда с тях. Самите авторски права никъде не са побликувани на сайта. Струва ми се, че не са изпълнени условията от Уикипедия:Разрешения за ползване на материали --Цанко 15:07, 14 август 2006 (UTC)

Плевна

Koga se ispolswasche istoritscheskoto ime Плевна? Samo rusnazite li go ispolzwali? Stefan, Germany --84.137.63.195 20:21, 31 януари 2007 (UTC)

Население

Призовавам модератора (или както се води гл. редактор на тези страници) да се намеси в казуса с непрекъснатата редакторска намеса по въпоса с населението на Плевен. Очевидно е, че в Уикипедия върлуват хора (допускам, че е само един), които водят безумна шовинистична пропаганда - Нещо недопустимо за една авторитетна енциклопедия. За да съм абсолютно конкретен ще дам пример: 1. Някой непрекъснато променя населението на Плевен 110 хил. Не знам какъв е източника за тези данни, но за всички останали градове се използват данните на ГРАО за постоянно местожителство. Според тях Плевен е 140 хил. жители. Струва ми се подвеждащо да се използват различни източници за различните градове. Така излиза, че Сливен и Добрич са по-големи от Плевен. Сигурен съм, че няма официален източник, който да потвърди това! 2. Човекът, който променя данните за Плевен, се е намесил и в справката за георгафското положения на този град. На първо място е отбелязано разстоянието от Плевен до.... Стара Загора. За начина по който изглежда страницата на самата Стара Загора май по-добре да не отварям дума... Там превъзходната степен НАЙ е преди всичко.

За пореден път промених данните за Плевен, като сложих официалните от ГРАО, но започвам да се чудя това сериозна енциклопедия ли е и има ли механизми за предотвратяване на подобни безумия? --Предният неподписан коментар е направен от Stuzzi (беседа • приноси) 19:33, 16 юни 2007.

Религия

Би било добре да има снимки на всички храмове в града, включително и на новоизградените, като например католическата катедрала!--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 212.36.10.90 (беседа • приноси) 18:42, 15 април 2010‎ (проверка).