Беседа:Пол (пояснение)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Раздел Изследвания на пола и рода - и в английската статия има уточнение за разграничение между sex и gender, и то във връзка с джендър теориите, които на български се превеждат по следния начин Изследвания на пола и рода. Има нужда от редактиране, но трябва малко да си събера ума да го направя. Според мен в статията за пол има излишно много неща за размножаването. Така че статията трябва да се чисти.

Но внимателно и полека.

Нека да напишем другите статии около пол и тогава от самосебе си някои неща ще изчезнат, щото вече ще ги има от вън. Полека-полека. 10:39, 12 март 2006 (UTC)

Проблемите на хората, които не си знаят пола, или не си го харесват, са проблеми на твърде малък процент от хората. Респективно ще им се отдели съответното място - в смисъл, неголямо, или настрана, в отделна статия. Не е уместно тяхното изтъпанчване най-отпред.--ИнжИнера 10:52, 12 март 2006 (UTC) Стабилен Stable [отговор]
P.S. Потребител:Izkrivena, подписвай си моля това, което пишеш по беседите. И.
Виж кво няма да се изяснявам с тебе на гей въпроси, иди на страницата на джемини [1] и си чети на спокойствие. Аз с неосведомени хора не споря. Все едно на юзър да говоря за инсталации и протоколи - загубено време.
Второ мисля, че говориш твърде обидно....спрямо гейовете и лесбийките.
Трето, аз пиша и в графа постмодернизъм, във философията е пълен ад, нямаше статия за естетика и тн....
относно постмодернизмът!!!! - феминизмът и изследванията на пола и рода са на съществено, почти централно място - това е по-ясно от ясно.
Нищо не разбираш от постмодернизъм, нито си интелектуалец - все пак ще ти дам представа, Барт бил голям семиотик, той въвел Кръстева в френските среди, Барт говорил за проблемите на пола, след него дошъл Фуко, Кръстева също говорела за пола, как така не я е срам!!!!!а как не ни е срам нас да я хвалебстваме. Кръстева е феминист, изследванията на пола са феминизъм! Ти ли ше ми кажеш какво да пиша във феминизма? Може би и тея дето ги касае феминизма - проблемите на пола не касаят само хомосексуалните те са част от цялата теория на третата и втората, май, вълна феминизъм, са 5 човека! Чао и довиждане, повече в тая тема не се появявай!
Izkrivena 19:40, 15 март 2006 (UTC)...и изнервена[отговор]
Като изтрезнееш, ще видим. --ИнжИнера 19:49, 15 март 2006 (UTC) Стабилен Stable [отговор]
Защо не си спестиш фалосоцентризма и фалосологоцентрицма, Стабилен, и си се прибери при кирилизацията, там ти е мястото, не в лингвистиката и хуманитаристиката. Izkrivena 23:54, 15 март 2006 (UTC)[отговор]