Беседа:СБ (АНТ-40)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Ами никак не е зле! Даже много увлекателна и информативна статия! Би било добре да има някакви референции обаче. Поне на някои ключови елементи в текста и за предпочитане - лесно проверими (демек от интернет). Например:

  • твърдението, че е най-масовият бомбардировач на Туполев
  • таблицата с данните (на края)
  • бомбардировката при Калинин
  • "90 % от бомбардировъчните съединения са въоръжени с него"
  • ...

Друго: Уводът трябва да е по-ясен. Сега се обърквам кой е ръководил изработването на самолета - Архангелски или Туполев? Изразът в раздела за България не ми се струва удачен, но не съм сигурен с какво да го заменя: значи немците нареждат еди-колко си самолета за България - излиза, че ни нареждат на нас да ги вземем :-).--Добри 17:02, 14 февруари 2009 (UTC)

Пооправих ги малко нещата. Самолетът е създаден от конструкторската бригада на Архангелски, под личното ръководство на Туполев (поне в началото), така че е рожба и на двамата. Коя бомбардировка имаш предвид - тази с радиоуправляемият ТБ или бомбардировката над Калининград и др. немски бази? --Peterdx 07:59, 15 февруари 2009 (UTC)
Имах предвид радиоуправляемия, но, щом си почнал, може и за Кьонигсберг да дадеш. И в това за България някой може (хипотетично:-)) да се заяде. Пусни източник и за това.--Добри 16:47, 15 февруари 2009 (UTC)
Правя го, ако имаш нещо специално предвид за следващо - казвай, че се чудя. :-) --Peterdx 16:50, 15 февруари 2009 (UTC)
ПП Да се заяжда Ухилен съм - те руснаците бомбардират и Берлин през 1941 г. само че с Ил-4... --Peterdx 17:05, 15 февруари 2009 (UTC)
Мисля, че е крайно време някой да направи нещо за Ил-2 – не може така да продължава ... --Добри 18:15, 15 февруари 2009 (UTC)