Беседа:Салвадор Дали

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Статията Салвадор Дали е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас A Клас A Статия от клас B Голяма 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Ако преведем всички имена и направим малко форматиране, тази статия може да стане член на клуб "Избрани". :) --Webkid 08:22, 24 авг 2004 (UTC)

Драго ми е да го чуя - сега работя по терминологията, но ще действам и по имената. Има някои например като Паул Клее, който например е швейцарец от немскоговорящата част, но е известен и като Пол Кле, заради това, че е творил дълго време в Париж. Такива разни неща. --Antonio 11:18, 24 авг 2004 (UTC)
Ами по принцип не е прието (май) в (българската) Уикипедия да се създават пренасочващи (тези с #REDIRECT) статии, които сочат към празни статии, но според мен те са много добра идея - по този начин ще сложим Пол Кле да отива в Паул Клее. Иначе ако след 1 година някой създаде статия за Паул Клее, може и да не се сети, че е известен и като Пол Кле. А за избраните - това е мое лично мнение и не знам дали другите уикипедианци ще се съгласят. --Webkid 12:00, 24 авг 2004 (UTC)

Имам силни съмнения, че е Доменек, на руски са го превели Доменек, на македонски Доменех... но шестото ми чувство ми казва, че не е Доменеч както беше, просто не звучи на испански... засега го променям на Доменек, ако някой знае как е точно, нека каже.--Радостина 03:14, 16 септември 2012 (UTC)[отговор]

Името не е кастилско, а каталонско, би трябвало да е с "к": en:Domenech. --Спас Колев (беседа) 14:46, 21 септември 2012 (UTC)[отговор]