Беседа:Соломон Паси

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Прадлагам семейните подробности да бъдат изтрити! Мисля, че преди политическата се кариера, е бил преподавател и във ВУЗ по математека --Seraphita 00:38, 10 април 2007 (UTC)

Обикновено в биографиите се споменава когато хората са женени и имат деца. Затова, ако искаш да помагаш да връщаме вандалщините на анонимника, моля. Администраторите явно няма да се включат. --V111P 00:55, 10 април 2007 (UTC)

А когато са разведени? --Vladko 04:23, 10 април 2007 (UTC)

  • Можеш да използваш Google за да си отговориш на този въпрос. Ето ти два примера в които пише "Семейно положение: Разведен" в съвсем кратки биографии - на посланника ни в ООН и на депутат в НС: [1][2] --V111P 05:19, 10 април 2007 (UTC)

Защита на страницата на С.Паси[редактиране на кода]

Здравейте, аз съм един от личните сътрудници на Соломон Паси. Г-н Паси ме помоли да попълня информацията за него в Укипедия. Аз мога да работя с HTML, а с Укипедия нямам огромен опит. В момента редактирам статията за него, която е на английски език. Но за статията на български изглежда има защита. Мога ли да допълвам информация в нея? Благодаря, Надя

Статията е защитена така че само регистрирани потребители могат да я редактират. Причината е лек вандализъм. Можете да се регистрирате и да я редактирате (което е много по-лесно и препоръчително:-)) или да отправите заявка на страницата У:ЗА за сваляне на защитата. Но след като сте личен сътрудник на Паси, ще ви помоля първо да прочетете Неутрална гледна точка - водещият принцип на Енциклопедията - с прости думи - тук хвалебствия не се търпят, статиите са обективни:-).--Мико Ставрев 09:02, 27 август 2007 (UTC)
Благодаря. Не възнамерявам да публикувам хвалебствия, а само биографична информация за г-н Паси. Не знаех че е необходима повторна регистрация за българския раздел на Уики (аз си имам в английския). Регистрирах се и в българската част, но пак не мога да редактирам. Добре е че статията е защитена по някакъв начин, но информацията която искам да добавя наистина е полезна и не е пристрастна... -- Надя
Здравей, Надя. Да, май има нещо такова, че и току-що регистрирани пак не могат да пишат по страници, защитени срещу нерегистрирани (за да не се злоупотребява). Нямам информация за срока, но за други подобни казуси се сещам, че беше 4 дни. Така или иначе, нетипично е за свободната енциклопедия да не може да бъде редактирана, особено пък добронамерено, както заявяваш ти. :-) Вдигнах защитата на страницата, вандалите са вършали наоколо през април, т.е. достатъчно отдавна. Заповядай да допринасяш, вече не би трябвало да имаш проблем. --Спири / беседка 09:44, 27 август 2007 (UTC)
Спири, Митко, много благодаря!! :-) За мен Уикипедия е невероятно полезна страница и не бих си позволила целенасочено да злоупотребявам с нея. --Надя 10:04, 27 август 2007 (UTC)

Извинение към „македонския народ“[редактиране на кода]

Махам раздела, тъй като не отговаря на посочения източник. В интервюто Соломон Паси въобще не се извинява, казва, че няма проблем държавата да се извини, цитирам: "стига, разбира се, да не се отклонява от историческата действителност" (на 46 сек. от записа). Ако по друго време и на друго място наистина се е извинил, нека по възможност да се посочат източници, ако може благонадежни, а не преразкази с елементи на въображение, писани от политическите му противници. --Петко 09:01, 2 март 2009 (UTC)

служба в бна?[редактиране на кода]

вярно ли е, че г-н паси, за разлика от 99,99% от сънаборниците си е пропуснал военната служба в бна? болен ли е или е ползвал връзките на баща си?! моля да бъде отбелязано, ако някой знае. поне ще е честно към останалите.--Предният неподписан коментар е направен от Mehudi (приноси • беседа) 17:57, 9 април 2014‎