Беседа:Софийски университет

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Редакциите на Потребител:Neutral[редактиране на кода]

За сведение:

  • Полето "вид" е предназначено именно за разграничението "държавен"/"частен".
  • Много ще се радвам потребителят да поясни какво точно има предвид с "хуманитарен". Малко по-долу в статията са изброени биологически, математически, физически и химически факултет.

А, и следващия път при подобен конфликт на редакции е хубаво да се започва разговор на беседата преди на някой администратор да му писне и да заключи статията... --Daggerstab 17:54, 17 октомври 2008 (UTC)

Софийският университет (и това може да ви го кажи всеки един българин) е хуманитарния университет на България!Ако става на въпрос, то и ТУ имат някакъв стопански факултет , но това не значи , че ТУ-София не е технически университет нали!За да сме на 100% коректни това ,което трябва да пише в статията е "предимно хуманитарен". Мое мнение ,което оставам на вас да прецените дали да напишете! Neutral 12:24, 20 октомври 2008 (UTC)

Аз пък съм сигурен, че част от българите не знаят какво значи "хуманитарен", така че определено не е "всеки българин". Моля не се самоназначавайте за говорител на мнозинството. Софийският университет, за разлика от ТУ или УНСС, няма специализация, за да му се лепи подобен етикет - включва много и разнообразни факултети. Обясних за какво служи полето, надявам се да няма повече проблеми. Уикипедия не е място за задоволяване на нечия идея-фикс. --Daggerstab 13:36, 20 октомври 2008 (UTC)
Мисля че по-точната дума е "класически университет", какъвто наистина е СУ. А колкото до числеността на студентите. Мисля че броят на обучаващите се е много над 14 000. За тази година приемът беше 5 000. --Ивелин 16:59, 26 октомври 2008 (UTC)

"Класически университет" ли? Да може, ако говорим за правото,филологиите или за туризма! Иначе не! --Предният неподписан коментар е направен от Neutral (беседа • приноси) .

Нека внеса малко яснота. Класически университет е този, който е съставен от множество разнородни факултети (или звена по принцип), например изучават се както математически, така и богословски дисциплини, да речем. И - класически не означава, че се изучават класически дисциплини - латински и старогръцки, реторика и пр. --Murderdoll1122 (беседа) 18:00, 26 юли 2013 (UTC)

Линк[редактиране на кода]

А може ли да попитам защо активната връзка за братята Евлоги и Христо Георгиеви води към булевард в София на името на единия от братята?! Егати срама. Оправете си връзката и я пренасочете към статия за реалните лица, а не към някаква си улица. --Предният неподписан коментар е направен от Polaris (беседа • приноси) 01:09, 20 ноември 2010 (проверка).

Няма нужда да се срамувате, нито вменявате срам другиму. Уикипедия се прави от своите потребители. Бихте направили поправката по-бързо, отколкото да давате инструкции тук. Виждам, че принципно знаете как се редактира. Ако някакъв детайл не ви е ясен, на беседата на вашата потребителска страница има полезни връзки. Поздрави, --Yunuz 10:41, 20 ноември 2010 (UTC)

Св. — историческа неточност[редактиране на кода]

Не винаги СУ е бил "Св. ..." по политическо-идеологически причини. Според мен трябва в статията да се напише точно кога как се казвал, за да има историческа коректност. Xakepxakep 16:47, 13 януари 2011 (UTC)

Брой студенти[редактиране на кода]

Има ли източник, че в Софийския университет се обучават 24 хил. студенти. В новия брой на "Вестник на УНСС", бр. 6015, 2015 г. стр. 1., ректорът Статев е заявил, че в УНСС се обучават 21 хил. студенти и е станал най-големият университет в страната. Fatih Su (беседа) 23:09, 27 януари 2015 (UTC)

Меродавният източник е Отчетният доклад на Ректора на СУ. Последният, който намерих, е за периода 2007-2011. На стр.161 е посочен броят студенти за всяка от петте учебни години, разглеждани в доклада. --Пища Хуфнагел (беседа) 04:52, 28 януари 2015 (UTC)