Беседа:ФК Литекс (Ловеч)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

здравейте! много моля ако има някаква информация за детско юношеската школа по футбол на Литекс в Ловеч да я предоставите! Интересува ме спортното училище или е частна школа какви възможности дава и също така на пансионски начала ли е? Благодаря предврително!

Добра идея, не се бях сетил, вече добавих всъпителни думи по темата, ще я продължа като намеря повече информация, щото не я помня на изуст всичката. Мерси за подсетката! --Tzeck 11:19, 25 февруари 2006 (UTC)

И създаде Бог...[редактиране на кода]

Според статията стадионът на отбора е "създаден" през 1921г. Според мене ще да е бил построен или евентуално конструиран тогава... Звучи нелепо. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 79.100.29.127 (беседа • приноси) 23:49, 15 юли 2010 (UTC).

Промених думата на „основан“. Вероятно сте имали предвид първото изречение от раздела за историята на клуба. То казва, че отборът Литекс е създаден през въпросната година, а не стадионът. При това положение употребата на „създаден“ е далеч по-уместна. Едно от предимствата на Уикипедия е, че всеки може да изправи всяка неточност (каквито се срещат в изобилие), така че и сами можете да внасяте подобрения занапред. --Cmrlbg 02:31, 16 юли 2010 (UTC)

Стадион[редактиране на кода]

От Ловеч съм и доколкото знам Градският стадион е строен след Девети септември но коя година точно не си спомням. Но в изкопните работи освен строители са "участвали" и "хулиганите" от концлагера Слънчев бряг край Повеч.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 79.134.186.104 (беседа • приноси) 20:25, 25 октомври 2014‎

Името[редактиране на кода]

Rebelheartous, какво значи „статиите не се преместват по имената по документи“? Очаквах по-смислено обяснение за действията ти и моите уважения, но годината и града са неизменна част от името на клуба. Затова и съм приложил като източник Официалният сайт на клуба. Годината на създаване присъства и в имената на много други клубове, респективно и статии. Като пример ще дам ФК Хасково 2009, ПФК Марек 2010, ПФК Лудогорец 1945, ПФК Банско 1951, ФК Велбъжд 1919, ПФК Любимец 2007, ПФК Шумен 2010, ПОФК Сливен 2000, ФК Свиленград 1921, ТШГ 1899 Хофенхайм, Асколи Калчо 1898, ФК Раднички 1923, да не ги изброявам всичките. Поздрави --Litexfan (беседа) 15:22, 15 април 2015 (UTC)

Правилният ПРАВОПИС според словореда в бълг. език трябва да бъде ПФК "Литекс 1921" (Ловеч) без да се гледа как е на емблемата, офиц. сайт и дори как е регистриран в съда. 109.120.215.208 14:59, 31 юли 2015 (UTC)

стига глупости[редактиране на кода]

Дори да се стигне до преименуване на Литекс, новото име по никакъв начин не го свързва исторически с друг отбор.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 95.111.106.213 (беседа • приноси)

Съществуване[редактиране на кода]

Доколкото разбирам този отбор вече не съществува и би трябвало да бъде отразено някак. Докато статия ПФК Литекс (Ловеч) през сезон 2016/17 не би следвало да има, след като не съществува и не участва. Отделно инфото, че е завършил 10, може и да е вярно отчасти, но ми се струва леко подвеждащо, след като отборът е бил дисквалифициран и завършва без точки и каквато и да е статистика. И последно, относно името, в сайта, а и доколкото виждам преди в Търговския регистър, отборът носи името ПФК „Литекс Ловеч“ АД, без година и с името на града като част от името, така че изписване като Литекс (Ловеч) според мен също следва да е неправилно. --Миньор (беседа) 23:38, 30 юли 2016 (UTC)

И кой ти каза, че не съществува, този който играе във В група кой е? Друг е въпроса дали някой го е грижа изобщо за него.--Litexfan (беседа) 18:38, 31 юли 2016 (UTC)
Аз чета това: [1], [2], [3]. Както съм писал в беседата на ЦСКА, в Търговския регистър не фигурира Литекс, това е лесна справка. Липсата на Литекс в ТР е факт, но също така и към днешна дата няма много официални източници. Из новините чета, че Литекс с още няколко отбора се е обединил и създал ЦСКА – София, а това го няма никъде отразено тук или в статията на ЦСКА. В крайна сметка темата не ме е вълнувала особено и не съм си правил труда да запазвам новини, информация или каквото и да е. Както и да е, предполагам, че има хора, които са по-запознати и се интересуват повече.
П.П.: Извинения, моя грешка, отразено е в статията за ЦСКА. --Миньор (беседа) 14:02, 1 август 2016 (UTC)
Съществува си и си играе в Трета лига, пък било то и предствено от друго дружество. Принципно тази статия трябва да се стандартизира и да се преименува като "ПФК Литекс (Ловеч)" както са всички останали статии, защото годината не би трябвало да е част от името и.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 19:10, 10 август 2016 (UTC)
Името на града е неизменна част от името на клуба. Няма друг клуб, нито пък град с това име. Следователно и скоби не са нужни. Нека изчакаме официалното регистриране на новото дружество и тогава ако се наложи ще коригираме заглавието.--Litexfan (беседа) 16:32, 13 август 2016 (UTC)
Скобите са нужни, за да се стандартизира заглавието с това на останалите БГ отбори, все пак сме енциклопедия и тук всичко трябва да е максимално чисто и ясно. Да напомня, че за имена на статиите в Уикипедия/обекти на статиите се приемат търговските марки, а не юридическите дружества зад тях с изключение на малки изключения, в този ред на мисли марката е ФК Литекс от град Ловеч в скоби, а не примерно както беше старото дружество "Професионален Футболен Клуб Литекс Ловеч 1921" ЕАД. Както и да е, дал съм източник от БФС с новото име на отбора, което си е точно така както е дадено.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 15:25, 18 август 2016 (UTC)
Здравейте (отново), според източника, който сте посочил, марката е ФК Литекс Ловеч (copy/paste барабар с пунктуационните грешки: ФК"Литекс Ловеч" - Ловеч), а не просто Литекс, който е от град Ловеч. В логиката на изписване в скоби, която лично на мен ми е излишна в много случаи, особено когато няма повтарящи се имена/отбори, би следвало да е ФК Литекс Ловеч (Ловеч), но това е излишно повторение, а и звучи малко глупаво, а в същото време няма друг „Литекс Ловеч“ от друго населено място. Поздрави, --Миньор (беседа) 22:41, 26 август 2016 (UTC)